Főoldal » Ezt az 5 illatos növényt tartsd a lakásban nyáron! Jobbat tesz majd, mint gondolnád!
Otthon, lakberendezés, kert

Ezt az 5 illatos növényt tartsd a lakásban nyáron! Jobbat tesz majd, mint gondolnád!

Ha nyár és jó idő, akkor szúnyogok! Ha belegondolsz, vannak olyan évek, amikor a szúnyogok tömegesen lepnek el mindent, a füledbe zümmögnek és összecsípnek, ráadásul éjjel nem hagynak aludni sem!

Ha szeretnéd, hogy a lakásod mentes legyen tőlük, viszont ehhez nem szeretnél a pénztárcád mélyére nyúlni (és/vagy te is a természetes módszerek híve vagy), akkor ez az 5 növény lesz az, ami megoldja a problémádat.

Ezeknek az illata ugyanis taszítja a szúnyogokat és más rovarokat, így ha elhelyezed őket a lakásodban (ajánlott az ablak közelében), akkor többé nem kell félned a szúnyogoktól…

Lássuk, melyek ezek!

1. Citromfű

Ezt az 5 illatos növényt tartsd a lakásban nyáron! Jobbat tesz majd, mint gondolnád!

Az egyik leghatékonyabb és legsokoldalúbb növény. A belőle áradó citromos illat ugyanis taszítja a rovarokat, emellett pedig frissen tartja a lakás levegőjét és nyugtató illattal árasztja el azt.

2. Citronella

Ezt az 5 illatos növényt tartsd a lakásban nyáron! Jobbat tesz majd, mint gondolnád! 1

Az egyik legmutatósabb és legszebb szobanövény, amely szintén olyan illatot áraszt magából, amelytől a szúnyogok és a rovarok messzire elkerülik majd a lakásodat.

3. Körömvirág

Ezt az 5 illatos növényt tartsd a lakásban nyáron! Jobbat tesz majd, mint gondolnád! 2

A körömvirág nem csak a népi gyógyászatban hasznos, hanem alkalmazhatjuk a nyári időszakban olyan szobanövényként is, amely távol tartja a szúnyogokat és az egyéb rovarokat.

4. Menta

Ezt az 5 illatos növényt tartsd a lakásban nyáron! Jobbat tesz majd, mint gondolnád! 3

Valószínűleg nem tudtad, de a szúnyogok kifejezetten utálják a mentolos, erős illatokat. Ezért ha mentát helyezünk az ablakunkba, azzal megakadályozhatjuk, hogy nem kívánt társaságukkal boldogítsanak minket.

5. Rozmaring

Ezt az 5 illatos növényt tartsd a lakásban nyáron! Jobbat tesz majd, mint gondolnád! 4

Nem csak a főzésnél hasznos ez a fűszernövény, hanem a szúnyogok távol tartásánál is. Illatát ugyanis már messziről megérzik, így elkerül azt a helyet, ahonnan ez az illat árad.

Forrás: sztorivilag.com

Hasonló hírek

Itt az invázió! Mutatjuk hogy védd meg az otthonod a poloskáktól!

Mazsi

30 káprázatos ötlet tojástartóból

Edit

Kiderült a titok: így kell függönyt mosni, hogy ne kelljen utána vasalni!

Mazsi