Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezt a videót próbálja betiltani Törökország
Bulvár

Ezt a videót próbálja betiltani Törökország

forrás: RT

Török-német diplomáciai csörte alakult ki egy Erdogant kritizáló berlini összeállítás miatt. A török kormány már március elején megfenyegette a berlini tévécsatornát, akik válaszképpen angol feliratot biggyesztettek a szatirikus felvételek aljára.

 

Ezt a videót próbálja betiltani Törökország
Fotó: Facebook

 

Az NDR német televíziós csatorna először március 17-én sugározta az “Erdo-hogy, Erho-hol, Erdo-gan” nevű szatirikus videóját.

A műsor után Ankara bekérette Martin Erdann német nagykövetet, akinek hosszasan kellett magyarázkodnia a csatorna producereinek indítékairól – írja az Erdogan-ellenességéről elhíresült Russia Today internetes portálja.

Diplomáciai háború egy videómontázsból?

A török kormány ezt követően megparancsolta a videót közzétevő Extra 3 Youtube-csatornájának likvidálását.

Kedden újból behívták a német nagykövetet, aki másodjára már szembeszállt a török tisztviselőkkel: elmagyarázta, hogy Németországban sajtószabadság van, így a videó is maradhat.

Az Extra 3 című műsor készítői viszont ellentámadásba lendültek: karikatúrát posztoltak a Facebookra, ahol Erdogan és az internet végső harca van kialakulóban.

“A török kormány egyértelműen diplomáciai útra terelte a videó kérdését, ez pedig nem összeegyeztethető a német jogszabályokkal, a vélemény és a sajtó szabadságával” – mondta az NDR főszerkesztője a német DPA hírügynökségnek.

Az Extra 3 munkatársai ráadásul angol és török feliratot is készítettek a videóhoz, amely ezáltal még több embert érhet el.
Kissé elragadtatták magukat az Extra 3 dolgozói

A szatírikus összeállítás a “boszporuszi nagyfőnök” kalandjairól szól, aki visszavágyik az Oszmán Birodalomba. Kritizálja Erdogan török elnök sajtószabadságról alkotott nézeteit, emellett választási csalásra és a nők bántalmazására adott utasításokat is megemlít.

A dalba foglalt kritika börtönbe zárt török újságírókat és az “éj leple alatt meglovagolt vízágyúkat” is emleget, de nem feledkezik meg a vezető kurdokkal “ápolt” viszonyáról sem: arról is dalolnak, hogy Erdogan az Iszlám Állam helyett sokkal szívesebben bombázza a kurd kisebbséget.
A diplomáciai háború miatt egyre többen nézik meg a gúnyvideót, melynek látogatottsága a német nagykövet beidézése óta egy nap alatt majdnem 2 millióra szökött fel.

 

Hasonló hírek

Párizsban mászott a Francia Pókember

info

Konditeremben vadászik pasikra Kelemen Anna

Géza

Geszti Péter: „Nagyon nehéz egyedül maradni szerintem”

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------