Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezt a trükköt ismerned kell: Így lesz egész nyáron gyönyörű a petúniád
Otthon, lakberendezés, kert

Ezt a trükköt ismerned kell: Így lesz egész nyáron gyönyörű a petúniád

Bánj gon­do­san a pe­tú­ni­ád­dal, és akkor a szom­szé­daid cso­dá­jára jár­nak a bal­kon­lá­dák­ból ki­ömlő vi­rág­zu­ha­tag­nak.

A petúnia egynyári virág, azaz minden évben magról újra el kell vetni, vagy a vásárolt palántákat kiültetni. Népszerűsége a muskátlival vetekszik. Gondozása egyszerű, bár rendszeres odafigyelést igényel. Ültetheted akasztós virágtartóba, virágládába is, amelyről akár egy méter hosszan is leomlik a virágzuhatag. Színe változatos, a fehértől a sötét liláig, pirosig. Ha illatosra vágysz, akkor csakis a sötétlilát válaszd. A többinek nincs illata.

Ezt a trükköt ismerned kell Így lesz egész nyáron gyönyörű a petúniád

A palántákat akár magad nevelted, akár vetted, ne tedd még a végleges helyükre, hanem fokozatosan szoktasd őket a kinti levegőhöz. Éjszakára eleinte vedd be mindet, nehogy egy hirtelen fagy kárt tegyen bennük. Ha májusban jeleznek fagyveszélyt, akkor a kertbe már kiültetett petúniákat éjszakára takard le fekete fóliával.

Milyen helyet szeret?

Ezt a trükköt ismerned kell Így lesz egész nyáron gyönyörű a petúniád 1

Szereti a világos, napos, meleg erkélyt, kertet.Ám ahogy bolygónk időjárása változik, már túl forróak a nyári, déli időszakok. Jobb, ha nem éri egész nap nyílt sugárzás. Az erős széltől, viharoktól is óvnod kell. Ha egyszer megtörik a szára, nem lesz soha többé olyan szép, mint előtte. Viharok előtt vidd védett helyre kedvenc virágodat.

Föld

Ezt a trükköt ismerned kell Így lesz egész nyáron gyönyörű a petúniád 2

A petúnia a tőzeg alapú földet szereti, amely kertészeti perlittel van elkeverve. Ez azért szükséges, mert nem kedveli a pangó vizet. A talaj vízáteresztő képessége a legfontosabb számára.

Öntözés

Ha már megszokta a szabad levegőt, kevés gondozást igényel. Naponta kétszer, reggel és alkonyatkor öntözd, időjárástól függően. Mindig várd meg, míg kiszárad a földje. A virágokat a víz ne érje. Kedvence az összegyűjtött esővíz.

Műtrágyázás

Ezt a trükköt ismerned kell Így lesz egész nyáron gyönyörű a petúniád 3

Hetente egyszer szükséges a tápanyag-utánpótlás. A csüngő virágoknak gyakrabban, hetente akár kétszer is adhatsz tápoldatot. Csak akkor hozza folyamatosan a dús virágokat, ha pótolni tudja az elfolyt tápanyagot. Speciális tápoldatot igényel, ezt beszerezheted a virágboltokban.

Kozmetikázás

Minden nap, miközben kedvesen beszélsz hozzájuk, szedd le az elnyílt virágokat, a magtokokat (a szárral együtt), a megnyúlt hajtásokat, a száraz leveleket. Csak az ép virágokkal lesz szép a petúniád. A csüngő petúnia leérhet egy méter hosszan is, de ezt ne hagyd. Fél méter hosszúságig metszd vissza. Virágzástól függetlenül, hetente egyszer vágd vissza a hajtásokat. Így hoz egész nyáron dús virágokat.

Ezt a trükköt ismerned kell Így lesz egész nyáron gyönyörű a petúniád 4

Azt mondják, a petúnia tükrözi a gondozója lelkiállapotát. Törődj a lelkeddel, légy jókedvű, kiegyensúlyozott, akkor a petúniádnak is csodájára járnak.
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Végy néhány követ és megmutatjuk, hogyan varázsolj belőlük káprázatos tárgyakat

Edit

Szórj újságpapírt és hajat a kertbe! Igen, jól olvastad, és az eredmény megdöbbentő

Mazsi

13 kerti ötlet, amitől minden életre kel a ház körül és legalább egyet neked is ki kell próbálnod

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------