Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ezt a kislányt ölte meg a 30 évvel ezelőtt halálra ítélt szombathelyi trafikrabló – fotó

Szombathely – Halálra ítélt gyilkos rabolta ki a szombathelyi Zanati úton lévő dohányboltot. A rabló arcon lőtte az eladót egy gázpisztolylyal.

K. Aladár (51) 1988-ban egy 11 éves kislányt ölt meg Lenti-Máhomfán. A gyermek szülei a mai napig félnek a féritól.

– Máig pontosan emlékszem arra a napra, 1988. május 5-e, csütörtök volt. Anita és az osztálya Kőszegen volt kétnapos osztálykiránduláson. Nagyon izgatott lehetett, amikor hazaérkezett, mert miután lekéste a Máhomfára tartó buszt, gyalog indult haza – emlékezett vissza Rózsika, Anita édesanyja.

A kislány már majdnem hazaért, ám egy kilométerre az otthonától egy fiatal, 21 éves katona fékezett le mellette. K. Aladár leszállt a motorjáról, és ölelgetni, csókolgatni kezdte a kislányt, majd amikor tiltakozott, bevonszolta a közeli Török-erdőbe. Fojtogatni kezdte, és miután elalélt, hasra fordította, rátérdelt, és a kis testét mindenütt megropogtatta. Az orvos szakértő húsz súlyos sérülést állapított meg, Anita öt bordája eltörött, a mája, a szíve és a lépe megrepedt. Aladár hazament a szülei autójáért, majd a közeli Kerka-patakhoz vitte a holttestet. Ott lemeztelenítette, levette a karóráját és a fülbevalóját, majd a vízbe dobta.

Anita megkínzott testét egy patakban találták meg a rendőrök /Fotó: Varga Imre

– Kezdetben nem aggódtunk, amikor nem jött haza Anita. Akkor kezdtünk el nagy bajt sejteni, amikor hiába kerestük több osztálytársánál is. Amikor előkerült a megkínzott holtteste, azt hittem, nem élem túl a fájdalmat – folytatta Sándor, Anita édesapja.

– Szerencsénk volt, mert hamar előkerült a tettes: egy szemtanú látta őt, ahogy dulakodik a lányommal az erdoben, és Anita fülbevalóját és óráját is megtalálták a laktanyában. A többi holmiját szétszórta vagy elégette. Amit lehetett, visszaadtak nekünk a rendőrök, azt a mézeskalács szívet és a koszegi emléktáblát is, amit Anita emlékbe hozott – folytatta. A nyomozás csaknem egy évig tartott, az ügyész azt mondta a szülőknek: azért, hogy gondosan megalapozzák a halálos ítéletet, amit dr. Biszak János hadbíró ki is mondott rá.

A támadó nem habozott, szinte azonnal meghúzta a ravaszt /Fotó: police.hu

Végrehajtani mert idoközben megszüntették a halálbüntetést. Helyette életfogytiglanit kapott, és húsz év után, 2008-ban szabadult. A 112.hu beszámolója szerint a börtönben szakmát tanult, és az istenhit felé fordult. Az elmúlt egy évben egy szombathelyi munkásszállón lakott, igaz, dolgozni nem dolgozott. Egyes lakótársaknak azonban mesélt a lányáról, akit 21 évesen elveszített. Ez egy szörnyű ember, egy pillanatig sem bánta meg, amit tett, és szerintem bármi kitelik tole – vélekedett Rozália.

A halálos ítéletet megúszó férfi most egy trafikosra támadt. Áldozatát arcon lőtte egy fegyverrel /Fotó: 112PRESS.hu

– Amikor visszavitték a helyszínre, megpróbált megszökni, és elmenekülni a szlovénekhez. A rendőr, aki vele volt, azt mondta: ha tudja akkor, hogy végül nem akasztják fel, agyonlőtte volna, mint egy kutyát. Kár, hogy nem tette meg.

Akasztással lett vége

1988. július 14-én csütörtökön hajtották végre az utolsó kivégzést Magyarországon, a Budapesti Fegyház és Börtön udvarán. Vadász Ernőt akasztás általi halálra ítélték. A férit kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt ítélték el.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Mi történik? Rendőrök szállták meg a magyar milliárdos házát

Mazsi

Kerékpáros holttestére bukkantak Veszprém mellett

Edit

Baleset miatt torlódás alakult ki az M5-ös autópálya 48-es kilométerénél

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------