Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezt a kislányt ölte meg a 30 évvel ezelőtt halálra ítélt szombathelyi trafikrabló – fotó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ezt a kislányt ölte meg a 30 évvel ezelőtt halálra ítélt szombathelyi trafikrabló – fotó

Szombathely – Halálra ítélt gyilkos rabolta ki a szombathelyi Zanati úton lévő dohányboltot. A rabló arcon lőtte az eladót egy gázpisztolylyal.

K. Aladár (51) 1988-ban egy 11 éves kislányt ölt meg Lenti-Máhomfán. A gyermek szülei a mai napig félnek a féritól.

– Máig pontosan emlékszem arra a napra, 1988. május 5-e, csütörtök volt. Anita és az osztálya Kőszegen volt kétnapos osztálykiránduláson. Nagyon izgatott lehetett, amikor hazaérkezett, mert miután lekéste a Máhomfára tartó buszt, gyalog indult haza – emlékezett vissza Rózsika, Anita édesanyja.

A kislány már majdnem hazaért, ám egy kilométerre az otthonától egy fiatal, 21 éves katona fékezett le mellette. K. Aladár leszállt a motorjáról, és ölelgetni, csókolgatni kezdte a kislányt, majd amikor tiltakozott, bevonszolta a közeli Török-erdőbe. Fojtogatni kezdte, és miután elalélt, hasra fordította, rátérdelt, és a kis testét mindenütt megropogtatta. Az orvos szakértő húsz súlyos sérülést állapított meg, Anita öt bordája eltörött, a mája, a szíve és a lépe megrepedt. Aladár hazament a szülei autójáért, majd a közeli Kerka-patakhoz vitte a holttestet. Ott lemeztelenítette, levette a karóráját és a fülbevalóját, majd a vízbe dobta.

Anita megkínzott testét egy patakban találták meg a rendőrök /Fotó: Varga Imre

– Kezdetben nem aggódtunk, amikor nem jött haza Anita. Akkor kezdtünk el nagy bajt sejteni, amikor hiába kerestük több osztálytársánál is. Amikor előkerült a megkínzott holtteste, azt hittem, nem élem túl a fájdalmat – folytatta Sándor, Anita édesapja.

– Szerencsénk volt, mert hamar előkerült a tettes: egy szemtanú látta őt, ahogy dulakodik a lányommal az erdoben, és Anita fülbevalóját és óráját is megtalálták a laktanyában. A többi holmiját szétszórta vagy elégette. Amit lehetett, visszaadtak nekünk a rendőrök, azt a mézeskalács szívet és a koszegi emléktáblát is, amit Anita emlékbe hozott – folytatta. A nyomozás csaknem egy évig tartott, az ügyész azt mondta a szülőknek: azért, hogy gondosan megalapozzák a halálos ítéletet, amit dr. Biszak János hadbíró ki is mondott rá.

A támadó nem habozott, szinte azonnal meghúzta a ravaszt /Fotó: police.hu

Végrehajtani mert idoközben megszüntették a halálbüntetést. Helyette életfogytiglanit kapott, és húsz év után, 2008-ban szabadult. A 112.hu beszámolója szerint a börtönben szakmát tanult, és az istenhit felé fordult. Az elmúlt egy évben egy szombathelyi munkásszállón lakott, igaz, dolgozni nem dolgozott. Egyes lakótársaknak azonban mesélt a lányáról, akit 21 évesen elveszített. Ez egy szörnyű ember, egy pillanatig sem bánta meg, amit tett, és szerintem bármi kitelik tole – vélekedett Rozália.

A halálos ítéletet megúszó férfi most egy trafikosra támadt. Áldozatát arcon lőtte egy fegyverrel /Fotó: 112PRESS.hu

– Amikor visszavitték a helyszínre, megpróbált megszökni, és elmenekülni a szlovénekhez. A rendőr, aki vele volt, azt mondta: ha tudja akkor, hogy végül nem akasztják fel, agyonlőtte volna, mint egy kutyát. Kár, hogy nem tette meg.

Akasztással lett vége

1988. július 14-én csütörtökön hajtották végre az utolsó kivégzést Magyarországon, a Budapesti Fegyház és Börtön udvarán. Vadász Ernőt akasztás általi halálra ítélték. A férit kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt ítélték el.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Elképesztő: hozzávágott a feleségéhez egy seprűt a balatonlellei férfi, ám ez még nem minden…

Mazsi

Újabb “marokkói” migráns bújt meg egy kamionban

Géza

Megöltek egy férfit Kiskundorozsmán

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------