Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezrével veszítik el a rajongóikat a közösségi oldalon: a sztárokat sem kíméli a Facebook-káosz
Bulvár

Ezrével veszítik el a rajongóikat a közösségi oldalon: a sztárokat sem kíméli a Facebook-káosz

Budapest — Teljes a káosz a Facebookon – a közösségi oldalon hétfő óta ezrével törlik a profilokat, ráadásul a tömeges letiltásnak olyanok is áldozatul estek, akik állításuk szerint semmiben sem sértették meg a felhasználói szabályzatot.

Korábban is sor került ilyen tisztogatásra, ám akkor a gyanús profilok kerültek célkeresztbe, most azonban – érthetetlen módon – több ezer aktív facebookozó valós profilját is törölték.

A közösségi oldalon zajló letiltási hullám a sztárok követői táborának változásán is látszik: a HVG.hu a Socialbakers adatbázisa alapján írta meg, hogy a legnagyobb magyar közösségi oldalak is tömegével veszítik el a rajongóikat.

Balázsék: –1513 követő/nap /Fotó: Fuszek Gábor

Tibi atya tábora egy nap alatt 5599 rajongóval csökkent, a több mint 1 millió 50 ezres követővel rendelkező Kasza Tibi oldalán 4749 követő vált kámforrá egy nap alatt. Majka 2521, a Sebestyén Balázs nevével fémjelzett rádiós produkció portálja 1513, Schobert Norbi 1734, Rubint réka 1315, Hosszú Katinka pedig 1186 követőt vesztett. Mindez úgy, hogy a sztárok tábora normális körülmények között folyamatosan bővülni szokott.

Tibi Atya: –5599 követő/nap

Ezek a számok persze, nem tűnnek nagynak egy milliós táborral rendelkező oldalnál, ám Kasza Tibi már évek óta kongatja a vészharangot a Facebook működésével kapcsolatban.

– Bár néhány ezer fős csökkenés nem érinti drámaian egy egymilliós oldal méretét, valójában az dühít, hogy újra és újra semmibe veszik a felhasználókat, akiknek mindent köszönhetnek. Legyünk őszinték, teljesen szétbarmolták a felhasználói élményt, egész egyszerűen már senki sem tudja kiszámítani, mi történik a Facebookon – magyarázta a TV2 sztárja, aki több személyes ismerősét is elveszítette a közösségi oldalon a tisztogatási hullám miatt.

Rubint Réka: –1315 követő/nap, és Schobert Norbi –1734 követő/nap /Fotó: Pozsonyi Zita

– A Facebookot már régen nem a felhasználók érdeklik, hanem csak a reklámbevétel növelése, és ezért teljes egészében feláldozták a felhasználói élményt. Befolyásolják a közbeszédet, ők döntik el, milyen témák érik el a nagyközönséget, és mik egyáltalán nem, hiába posztolunk róla. Köztudott az is, hogy fekete és fehér listára tesznek felhasználókat és oldalakat, médiumokat. Aki azt mondja, amit ők szeretnének hallani, azt megtolják, aki nem, az egyszerűen nem jut el az emberekhez.

Tibi már régóta hangoztatja, hogy egy veszélyes monopólium jött létre, ami ellen csak úgy lehetne fellépni, ha minden országnak lenne saját közösségi oldala és megfelelő szabályozása, ahol ha valakit sérelem ér, van lehetősége jogorvoslatra.

Majka: –2521 követő/nap

– Most kinél tudsz panaszt tenni, ha bármilyen sérelem ér? Senkinél. Ezért vált a Facebook az online bűnözés egyik melegágyává – mondta Tibi, aki már ki is dolgozta egy olyan közösségi oldal modelljét, amivel bármikor felvenné a versenyt a legnagyobbakkal. – Az általam kidolgozott és levédetett közösségi oldal újra az emberekről szólna, és valóban jobbá tenné a hétköznapjaikat. Nekem ez az egész azért is fájó, mert a Facebook az életem része volt, igazi közösségi élményt jelentett, és ezt az egészet feláldozták: sajnos, mára a Facebook nem az emberekről, hanem csak a pénzről és a hatalomról szól – tette hozzá az énekes.

Kasza Tibi: –4749 követő/nap

A rajongók közül is sokan felháborodtak, hiszen hiába nem tettek adott esetben semmi jogellenes dolgot a közösségi oldalon, mágis törölték vagy letiltották őket az oldalról. Sok esetben pedig semmit nem is tudnak tenni ez ellen.

Rubint Réka nem bánkódik

Rubint Rékáék nem bánják a követővesztést.

– Norbival mi nagyon örülünk ennek a hírnek, úgyhogy hajrá, Facebook. Ugyanis ezek mögött a kamu felhasználók mögött általában trollok vannak, akik azért vannak jelen a posztjaink alatt, hogy a kommentjeikkel kártékonyak legyenek. Mi egy nap alatt tiltunk annyi embert az oldalunkról, mint amilyen számok most születtek a központi tisztogatás után. Nálunk egy külön személy főállásban dolgozik azon, hogy megszűrje a kamu profilokat. Az a baj, hogy akit tiltunk, csinál öt másik kamu oldalt, amin keresztül trollkodik. Mi örülünk ennek a hírnek, mert azt valljuk, hogy legyen inkább kevesebb követőnk, de az legyen értékes és valódi – mondta Rubint Réka.

Both Zoltánt letiltották

Van, aki még rosszabbul járt, Both Zoltán (39) vadállatbefogót le is tiltotta a közösségi oldal.

– Éppen egy munkára mentem, amikor kilökött a profilomból a közösségi oldal. Nem volt értesítés, egyszerűen nem engedett visszalépni a rendszer. Ennek lassan már egy hete. Többször is megkerestem őket, igazoltam magam, de még választ sem kaptam – háborodott fel Both, aki nem mellesleg pár évvel ezelőtt már egyszer bebizonyította a Facebooknak, hogy ő valós személy.

blikk

Hasonló hírek

Nótár Mary harcol néhai menedzsere özvegyével is

Géza

Csúnyán megalázta kolléganőjét Friderikusz Sándor

Mazsi

77 év szerelem után egy napon haltak meg

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------