Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezreket érintő döntést hozott egy autóipari vállalat Magyarországon
Gazdaság

Ezreket érintő döntést hozott egy autóipari vállalat Magyarországon

Részlegesen újraindította a termelést az Autoliv cégvezetése e héten húsvétig. Mintegy kétszázan dolgoznak a 2200 munkavállalóból, közben a gyár felmondta a szerződését a munkaerő-kölcsönző vállalkozásokkal – írja a Kisalföld.

Marsitsné Horváth Marianna, az Autoliv Vasas Szakszervezet titkára, a munkavédelmi bizottság elnöke a Kisalföldnek elmondta, hogy a héten újraindult a biztonsági öveket készítő sopronkövesdi gyárban a termelés. Igaz, most alig dolgoznak kétszázan a 2200 munkavállalóból. Van ugyanis valamennyi megrendelés és ennek volumenéhez igazodik a munkaigény.

A szükséges létszámot azokból állították össze, akik közel laknak a gyárhoz és van autójuk. Ugyanis a körülményekre való tekintettel az Autoliv időszakosan nem tart igényt a dolgozók munkába járását biztosító autóbuszokra. Jelen helyzetben két, illetve három műszakban termel a gyár, szűkített kapacitással, ami húsvétig tart. Ezzel együtt az irodákban dolgozók egy részét is szabadságra küldték, akiknek a munkájára jelen helyzetben értelemszerűen nincs szükség. Másik részük pedig home office rendszerben dolgozik.

A vállalat ugyanakkor felmondta a szerződését a munkaerő-kölcsönző cégekkel, s elköszönt a kétszáz kölcsönzött munkavállalótól. Ők azok, akik főképpen az ország északi és keleti megyéiből érkeztek a sopronkövesdi gyárba.

Nyitókép: Pexels
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Új Tisza-híd épül Szolnokon

Géza

OTP: majdnem 11 milliárdos adózott nyereség az utolsó negyedben

info

Csúcsot döntenek az életbiztosítások – lapszemle

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------