Image default
Külföld

Ezrek sátoroznak a csatornák mellett és a metrókban. Friss videó Párizsból – VIDEÓ

Az egészet rosszul szervezték meg és már két éve nincs rá jó megoldás – mondja a környéken lakók szóvivője. Állítása szerint legalább 30 olyan sátortábor van, mint amilyet a videó bemutat.

“2017 végére senkit sem fogunk az utcán látni” utalt a menekültekre megválasztása után Macron elnök.Ezt az ígéretét azonban nem sikerült teljesítenie az RT.com riportja és videója szerint.

Több ezer kontinensfoglaló még mindig sátorban tölti nyomorúságos életét a csatornák mellett és a párizsi metróban. A videóban megszólaltatott Rafi már hét hónapja él Franciaországban. Először Calais felé tartott abban a reményben, hogy elérheti az Egyesült Királyságot. Miután ez nem sikerült neki, Párizsba jött, hogy menedéket kapjon.

Afganisztánból jöttem és a tálibok miatt menekültem el

– mondja Rafi, majd megmutatja sátrát. Két másik emberrel alszik, egymást melegítik a jéghideg éjjeleken.

Ez az életem. Nem erre számítottam.

A videóban megszólal Pierre Vuarin, a környéken lakók szóvivője, aki elmondja, hogy a közelben még 30 ilyen sátortábor van. A lakók persze dühösek, részint mert ilyen körülmények között telnek mindennapjaik, másrészt mert a regisztrálásra várók sorában sokszor verekedés tör ki a sorban elfoglalt helyért.

Ugyanakkor azt is állítja, hogy: “Ez nem a migránsok, hanem a rendszer hibája. Ezt rosszul szervezeték meg és problémákat vet fel már két éve. Magában hordozza az összeütközést és az erőszakot és nincs rá semmilyen megoldás.”

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ezrek álltak a George H. W. Bush koporsóját szállító vonat útvonalán + képek

Géza

Fennáll egy újabb terrortámadás veszélye Tunéziában

Mazsi

Moszkva határozottan elutasítja Merkel és Erdogan vádjait

Edit