Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezoterikus tanok
Horoszkóp

Ezoterikus tanok

hirmagazin 2015 06 14 144142

Az ezotéria, vagy ezoterikus tanok ”a titkos tanokra használt kifejezés, amely tanok csak egy csoport számára ismeretesek, rejtélyes, okkult, rejtett”, szemben az ún. exoterikus tanokkal.

Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, mely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot annak működését és részeit tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja. A kifejezés a görög eszóteriké („belső”) szóból ered, ami ezen tanok követőire, a „belső körre” utal, azokra, akik felismerték a tanok összefüggéseit, szemben a külső körrel (exoteros), ami a közönséges embereket jelölte. A szó főnévi formája a görög ’ezoterikosz’ (latinosan ezoterikus) melléknévnek, melynek jelentése belső, benső (ezo=befelé). Bővebb értelemben a lélek belseje felé irányuló utazást, szűkebb értelemben pedig csak a beavatottak számára elérhető misztikus tudást jelenti. Az ezotéria az emberiséggel egyidős jelenség, mivel az ember az idők kezdete óta választ keres élete ”nagy kérdéseire”. Mégis beszélhetünk az ezotéria újrafelfedezéséről, a körülbelül az 1960-as évektől kibontakozó New Age (Új Korszak) mozgalom keretében. Ennek lényege, hogy a kétezer éve tartó, Jézus megjelenésével kezdődött Halak-világkorszakot felváltja az új, a Vízöntő érája. A szót a történelem folyamán is, és napjainkban is számos eltérő módon alkalmazták, alkalmazzuk, hol tágabb körben, valamilyen titkos tanokra, hol csak az okkult tanokra.

Az ezotéria választ ad a jelen és a jövő nagy kérdéseire, beletartozik a Tarot-kártya használata is. Olyan titkos dolgokra képes választ adni, mint a mi történik velünk a jövőben, így a horoszkóp is kicsit az ezoterikus tanokhoz kapcsolódik. Lényege, hogy érinti a transzcendentálist, és használja is azt. Tulajdonképpen ez az ezoterika lényege, hogy a transzcendentális kérdésekre képes választ adni, vagy legalább is választ ad, tehát mintegy jósol. Az ezotéria elfogadott tan, nem tiltják, és nem üldözik. Általában sok helyen jelen van, honlapokon, jelennek meg a témával kapcsolatos kiadványok, könyvek. Ezoterikus tan az okkultizmus, mágia, alkímia, asztrológia, spiritualizmus, teozófia, gnoszticizmus, Kabbala, antropozófia, szabadkőművesség, rózsakeresztesek. Elég nagy területet átfog az ezotéria általános kategóriája. Az ezotéria olyan terület, ahol már bizonytalan a járás, ezt jelenti, hogy a transzcendenssel áll kapcsolatban. Az ezotériának kultikus hívői és követői vannak, akik gyakorolják a tanokat. És naprakész válaszokat képesek adni dolgokról, például, hogy mire kell figyelned a jövő héten, mik történhetnek veled, és hasonlók, mik azok a dolgok, amelyekre érdemes odafigyelned. Ez konkrétan a Tarotra jellemző, de ez is az ezotériához sorolható tudomány. Az ezotéria mindenesetre jó hatással van az ember életére, és jótanácsokkal látja el az érdeklődőt, segít a jövő kiismerésében, vagy feldolgozni dolgokat, amik időszerűek. Az ezonak rengeteg fóruma van, ezeken a helyeken rendszeresen jelennek meg publikációk. Az ezotériának meg van a maga közönsége, akik hisznek ebben a tanban. Az ezotéria jelen van az interneten és azon kívül is. Az ezotéria a spiritualizmushoz áll legközelebb, a szellem tudománya. Birtokolni látszik a jövőt és a jelent.

forrás: Delina

Hasonló hírek

Mit jelent, ha egy bizonyos csillagjegyű ember megjelenik az életedben?

Edit

Napi horoszkóp – 2016. szeptember 2., péntek

Edit

Napi horoszkóp július 18. szerda – A hét közepén minden teljesen más fordulatot vesz! Rád mi vár?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!