Image default
Gazdaság

Ezért van aranyárban a zöldség

El­ké­pesztő árak, a ta­va­lyi­ak­nak leg­alább a dup­lája fo­gadja a vá­sár­ló­kat a pi­a­co­kon és a hi­per­mar­ke­tek zöld­ség­pult­jain. De ná­lunk leg­alább van: az an­go­lok­nál már kor­lá­toz­ták a vá­sá­rol­ható mennyi­sé­get!

Megfordult a helyzet: eddig azt gondolta meg a spórolós háziasszony, mikor tesz húst az asztalra, ma viszont, aki igazán dőzsöl, az vesz brokkolit, salátát, káposztát! Aranyárban adják ugyanis a zöld félét.

Mindennek legalább a duplája az ára, mint tavaly ilyenkor!

Ezért van aranyárban a zöldség
Fotó: Markovics Gábor

Egy kiló spenót 1435 forint, ez négy tányér főzelék, és még ehhez kellene valami feltét. Ki bírja ezt pénztárcával?! A cukkiniért kétezer forintot is elkérnek, a brokkoliért 1200-at, sőt a krumpli kilója is 400-500 forint. A kofák nyerészkednek, vagy a termelők?

Ilyen árak vannak a piacon: Krumpli: 400 forint/kg Sárgarépa: 300 forint/kg Fejes saláta: 440 forint/kg Sóska: 1550 forint/kg Spenót:  1435 forint/kg

Igen vitamindús és olcsó salátát készíthetünk fekete retekből vagy zellerből. A zellert meghámozzuk, kis szeletekre vágjuk, és salátalével leöntjük, a tetejét megszórhatjuk apróra vágott zeller zöldjével (1 db új zeller 200 forint). A fekete retket meghámozzuk, lereszeljük, mézzel, sóval, borssal ízesített salátalével leöntjük. (1 kg retek 160 forint). Mindkettőt érdemes kicsit állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek.

Hogy mi az oka a nagy drágaságnak? A hideg! Hogy a tél hogyan tett be a zöldségeknek, kiderül a szerdai Ripost napilapból!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A migránshelyzetről is tárgyalt jordániai kollégájával Varga Mihály

Edit

4,1 százalékkal nőttek a keresetek az első negyedévben

info

A trafiktulajdonosok már több helyen leszedték a fóliát

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------