Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezért tesz jót neked, ha egyszer az életben megcsalnak
Életmód hírek

Ezért tesz jót neked, ha egyszer az életben megcsalnak

Hit­ted volna, hogy a meg­csa­lás­ból hosszú távon jól jössz ki? Egy fel­mé­rés sze­rint a meg­csalt nők ké­sőbb jobb dön­té­se­ket hoz­nak, épp ezért sok­kal jobb kap­cso­la­tok­ban élnek. A hűt­len part­ner mel­lett lan­doló új nő vi­szont ál­ta­lá­ban a vesz­tes ol­dalra kerül.

A megcsaláson nehéz túllendülni, ám a kutatók szerint ez nem is olyan nagy tragédia, mint amilyennek az első pillanatban érzed: aki ugyanis átélte, hogy elhagyják egy másikért, az hosszú távon csak nyer az ügyön.Ez a fájdalmas tapasztalat ugyanis később jó döntések formájában köszön vissza.

Ezért tesz jót neked, ha egyszer az életben megcsalnak
Fotó: Pinterest

Dr. Craig Morris amerikai evolúciós biológus szerint

a hosszú távú vesztes nem más, mint a hűtlen férfit „elrabló” másik nő.

A kutató szerint az emberek 85 százaléka átél legalább egy szakítást élete során. Elmélete szerint az a nő, akit egy másik nő miatt hagynak el, először úgy érzi, hogy elárulták, de a gyászmunka végén magasabb kapcsolati intelligenciával jön ki az élményből, és hatékonyabban válogat a férfiak között, jobban kiszűri azokat, akikre hosszú távon nem lehet számítani. Miközben a másik nő épp egy ilyen férfival megy bele a kapcsolatba, tehát hosszú távon nagyobb esélye van a csalódásra.

Ezért tesz jót neked, ha egyszer az életben megcsalnak 1
Fotó. Pinterest (Fotó: 123RF)

Dr. Morris és kollégái a világ 96 országában 5705 embert kérdeztek meg online kérdőíveken a kapcsolataik felbomlásáról. A kutatás alátámasztotta a feltevéseiket. A tudósok szerint a nők másként rivalizálnak, ha az ellenkező nem figyelmét akarják felkelteni, mint a férfiak. Míg a férfiak akár fizikai erőszakhoz is folyamodnak a riválisukkal szemben, a nők inkább arra vannak kondicionálva, hogy a következő kapcsolataikban igyekezzenek elkerülni a hasonló helyzeteket.Épp ezért a megcsalás kapcsán felmerülő negatív érzelmek belső fejlődéshez és ügyesebb választáshoz vezetnek.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Egységes személyi jöhet az EU-ban

Géza

Soha, egyetlen percre se mondj le arról, amire igazán vágysz…

Mazsi

A nagy csokimikulás-teszt: itt az igazság!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!