Image default
Egészség - betegség

Ezért tegyél káposztalevelet a könyöködre és a térdedre

Szen­ved­tél már éj­sza­ká­kon át ízü­leti fáj­da­lom­tól? Ne nyúlj azon­nal gyógy­sze­rek­hez! Lé­te­zik egy gyors és ter­mé­sze­tes meg­ol­dás erre. Hi­he­tet­len, mi min­denre jó az egy­szerű ká­posz­ta­le­vél.

Fogadjunk, sosem gondoltál még orvosságként a káposztára! Ez nagy hiba, ugyanis sokkal több lehetőség rejlik benne, mint gondolnád.

Ezért tegyél káposztalevelet a könyöködre és a térdedre

Megszünteti a fájdalmakat, csökkenti a gyulladásokat. 

Hatását egy bizonyos apigenin nevű flavonoidnak köszönheti, mely remek gyulladáscsökkentő. Tehát mostantól a bokád, térded, könyököd környékén jelentkező fájdalmad könnyedén kezelheted ezzel az egyszerű, filléres módszerrel.

A használata is elképesztően egyszerű

Szedd szét a káposztát levelekre, és kicsit nyomorgasd meg őket. Szépen sorban helyezd a fájdalmas területre és egy gézzel, vagy rugalmas fáslival tekerd körbe, rögzítsd.

Ezért tegyél káposztalevelet a könyöködre és a térdedre 1

Végül egy sima háztartási fóliával tekerd körbe az egészet, hogy dunsztba kerüljön.

Ezért tegyél káposztalevelet a könyöködre és a térdedre 2

Nemcsak a végtagi vagy ízületi fájdalomra, de fejfájásra is remek gyógyszer

Ha gyakran fáj a fejed, nagyon apró darabokra vágd fel a káposztát, de persze akár le is turmixolhatod. Helyezd a pépet a két lapockád közé, majd fedd le fóliával. Ehhez segítséget kell kérned, de megéri a természetes utat választani, hisz így mellékhatások nélkül szabadulhatsz meg a fájdalomtól.

Külső sérülések, sebek gyógyítására is használd bátran

Ha bármilyen külső sérülés ér, csak vágj csíkokra néhány káposztalevelet ésnéhány percre tedd be a sütőbe. Még úgy melegen helyezd a sebre. Négy-öt óránként ismételd meg a káposztás borogatást.

Szoptatós anyukáknak

Sok kismama szenved mellgyulladástól anyatejes táplálás során. Ilyenkor nyáron talán még kínzóbb ez a probléma. Jó hír, hogy erre is tökéletes megoldás a káposztaleveles borogatás. Csak helyezz néhány egészséges káposztalevelet a melltartódba. Pár óránként cseréld ki.

Ezért tegyél káposztalevelet a könyöködre és a térdedre 3

A káposzta evésekor gyakorlatilag belülről gyógyítod magad

Ha nyersen eszed, vagy csak a kipréselt levét iszod meg naponta kúraszerűen, komoly lépést teszel a szíved védelme érdekében.

Ezért tegyél káposztalevelet a könyöködre és a térdedre 4

Savanyítsd otthon

Mivel probiotikumban igen gazdag,természetes védelmet jelent az egész bélrendszered számára, és könnyedén helyreállítja a bélflórát bármilyen betegség vagy akár egy antibiotikumos kezelés után is.

Ezért tegyél káposztalevelet a könyöködre és a térdedre 5

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Rejtett cukor az ételekben és italokban – tesztelték a gyerekeket

Edit

Figyelem! Veszélyes új szúnyogfaj terjed Magyarországon!

Géza

Lebukott a startup-csoda, milliárdokkal verhették át a befektetőket

Edit