Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezért szünteti meg a kormány a kulturális célú társaságiadó-felajánlást
Gazdaság

Ezért szünteti meg a kormány a kulturális célú társaságiadó-felajánlást

A kulturális tao-pénzek területén jelentős visszaélések voltak – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szavai szerint a jegyeladásból befolyó összeghez kapcsolódó kritérium “nem mindig szolgálta az átláthatóságot”, ezért új támogatási rendszert vezetnek be.

Az adótörvény-módosítási csomag szerint jövőre megszűnik az előadó-művészetek társaságiadó-felajánlással történő támogatása.

Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján közölte, az eddigi ráfordítások nem csökkennek, azokat jövőre is biztosítani kívánja a kormány, de nem a jelenlegi formában. Hozzáfűzve: az átalakításról a tervek szerint a következő kormányülésen döntenek.

Kérdésre válaszolva elmondta, a jelenlegi kulturális tao-támogatásból 35 milliárd forint jutott a kultúrára, ennek az elosztása azonban egyenlőtlen volt, és visszaélések is történtek. Az lenne a jó, ha pályázati formában vagy világos, előre megismerhető szempontok szerint a kormány, a kulturális kormányzat döntene a források felhasználásáról.

Egy másik kérdésre Gulyás Gergely kijelentette: ez az ügy “a kultúrharcnak azért nem lehet része, mert mi semmilyen kultúrharcban nem vagyunk érdekeltek, semmilyen kultúrharcot nem támogatunk”. A kulturális támogatás nem politikai alapon történik, bár politikai viták tárgya lesz. Azzal érvelt, hogy a kormány támogatói között is sokan vannak, akik haszonélvezői a taónak.

Forrás: MTI/Adozona

Hasonló hírek

Csökkent a 3, 5 és 10 éves kötvények aukciós hozama

info

E-ügyintézés az adóhatósággal – figyeljen a buktatókra!

Géza

A kártyabirtokosoknak is van teendőjük a szigorúbb ügyfélazonosítás miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------