Image default
Sporthirek

Ezért nem áll meg a Hosszú Katinka elleni doppingvád

Ha a férfiakéval hasonlítjuk össze a női világcsúcsokat, semmi meglepő nincs Hosszú fantasztikus idejében.

Ezért nem áll meg a Hosszú Katinka elleni doppingvád
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7.
Hosszú Katinka örül, miután világcsúccsal gyõzött a 2016-os riói nyári olimpia 400 méteres vegyesúszás versenyszámának döntõjében a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 6-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A Sports Illustrated, Amerika egyik vezető sportlapja szerint Hosszú túl könnyedén nyerte meg a döntőt, és ez felvet néhány kérdést. Hosszú az olimpiai aranyát 4:26,36-os idővel nyerte, amivel több mint két másodpercet javított a korábbi rekordon, amit a kínai Je Si-ven tartott a londoni olimpián úszott fantasztikus idejével.

Akkor is felmerült, akkor is elsősorban az amerikaiakban, hogy a kínai úszónő teljesítménye minimum gyanús, ugyanis az utolsó ötven méteren jobb részeredményt produkált, mint az akkori férfi olimpiai bajnok, Ryan Lochte. A kínai úszónő egyébként körülbelül 20 másodperccel úszott rosszabbat most, mint négy éve.

Az Index megnézte, hogy milyen különbségek vannak a férfi és a női világcsúcsok között és ha ezt nézzük, akkor korántsem olyan hihetetlen Hosszú ideje.

400 méter vegyesen több mint 22 másodperccel rosszabb, mint a férfi világrekord, ami a legalább 200 méteres számokat tekintve a legmagasabb különbség.

Ezért nem áll meg a Hosszú Katinka elleni doppingvád

Szintén az amerikaiak állítják, hogy mindez csak a férje miatt van, kétségtelen, hogy Tusup nagyon sokat segített Hosszú eredményein az új edzésmódszerével, de az, hogy mindent az ő nyakába varrnak, még Amerikában is kisebb botrányt okozott.

A titok inkább abban keresendő, hogy Hosszú mindent megtesz a siker érdekében. A legkeményebb edzést is vállalja, és folyamatosan versenyben van.

Ez egyébként segített neki feldolgozni az ezzel járó stresszt.

forrás: Index

Hasonló hírek

Felemás Opatija Rallye

Edit

Gianni zászlót fordít: így várják sztárjaink az EB-sorsolást

Mazsi

Ezrek ünnepelték a magyar jégkorongozókat Székesfehérváron

info