Image default
Egészség - betegség

Ezért igyál minden este egy bögre kakaót

Lehet, hogy meglepő, de a szakemberek szerint igencsak egészséges és ajánlott egy pohár kakaó elfogyasztása esténként. Olyan antioxidánsokban gazdag, melyek segítenek az agyi kapacitásunk és memóriánk egészségének megőrzésében.

Ezért igyál minden este egy bögre kakaót

Szerencsére finom és különleges íze miatt kicsik és nagyok egyaránt szeretik, így hát nem kell különösebb meggyőzést folytatnunk azért, hogy a gyerek megigyon belőle egy pohárral. Egy bögre kakaó elfogyasztásával igencsak sokat tehetünk a mentális fáradtság leküzdése ellen. A kakaóbab több mint tíz százalékban tartalmaz értékes sejtvédő antioxidánsokat, úgynevezett polifenolokat és flavonoidokat. Ez utóbbiak segítik az agyi vérellátottságot, így ajánlott az idősebb korosztálynak is kakaót fogyasztani.

A kakaó jótékony hatását a memória működésére egy 37 személyből álló csoporton tesztelték a Kolumbiai Egyetem orvosai. A résztvevőket 50-69 éves korosztály alkotta. A három hónapos tesztidő alatt egyesek kisebb mennyiséget kaptak a flavonoidokból, mások nagyobbat. Annál a csoportnál, akik nagyobb adagot kaptak, lényegesen több javulást mutattak ki az agyi kapacitás és memória szempontjából.

Forrás: Arany gondolatok

Hasonló hírek

Szabályozza a vérnyomást, megelőzi a visszerek kialakulását, méregteleníti a vesét!

Mazsi

Jó hír: a gyaloglás több energiát éget, mint gondolnád!

Mazsi

Rossz memória, izomgyengeség, székrekedés és még sorolhatnánk – Ezek a jelei, hogy pajzsmirigy alulműködésed van!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------