Image default
Életmód hírek

Ezért folyik el rengeteg víz a téli időszakban

Szilánkokra tört üveg az óralapon, eldeformálódott számlálószerkezet, esetleg csöpögő víz.

Ha télen ez a látvány fogadja a vízóra tulajdonosát, vagy csak alig jön víz a csapból, akkor szinte biztosra vehető, hogy elfagyott a mérőeszköz – írja a Fővárosi Vízművek abban a felhívásában, mely a vízórákat is fenyegető fagyveszélyre hívja fel a figyelmet.

Még a téli fagyok beállta előtt érdemes leszigetelni a vízóraaknákat, erre akár nejlonzsákokba rakott papírgalacsinok is megfelelőek lehetnek – mondta László István, a Fővárosi Vízművek üzemirányítási csoportvezetője. Lehetőségeink szerint próbáljuk hőszigetelni vízóráinkat is – ajánlja a szolgáltató.

Ugyanis

a fagy elleni védekezésről, csakúgy, mint a mérőhelyek tisztán tartásáról, valamint a megközelítés biztosításáról, az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia– jelzi a Vízművek.

A tartós hideg komoly károkat okozhat a talajban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben, sőt, a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is. Érdemes idejében megtenni a szükséges óvintézkedéseket, elkerülve a hideg hatására bekövetkező mérőmeghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlának a költségeit.

Az eltört vezetéken keresztül egy óra alatt is akár a többszöröse ömölhet a szabadba egy átlagos család napi vízfelhasználásának.

„A tavalyi év igen kritikus volt ebből a szempontból. Januárban érkezett egy igen gyors és intenzív lehűlés, és még márciusban is az elfagyott vízórákat cserélték a kollégák” – idézte fel László István, aki szerint nem is a darabszám a legtöbbet mondó adat:

Több mint 3 millió köbméter víz folyt el a törött órákon, ami egy meleg nyári nap fogyasztásának hatszorosa.

Forrás: origo.hu

 

Hasonló hírek

Egy Huncut Lány vallomása

Mazsi

Figyelem! Erre varrjon valaki gombot!

Mazsi

Létezik 4 mágikus pont a testeden, ami felturbózza a fogyást!

Mazsi