Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezért érdemes LED-fényforrásokat használnia…
Gazdaság

Ezért érdemes LED-fényforrásokat használnia…

A LED-fényforrások olyan hatásfokkal, élettartammal és energiahatékonysággal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően optimális választást jelentenek a háztartások számára.

Összegyűjtöttük, miért érdemes lecserélni a régi energiazabáló izzóinkat…

A LED-fényforrások legfőbb jellemzője maga az energiatakarékosság. Jelenleg nem áll rendelkezésünkre olyan megfizethető technológia, ami a LED-fényforrásoknál gazdaságosabb lenne. A hagyományos izzók esetében az energia legnagyobb része hőenergiaként „hasznosul”, a maradék képez fényenergiát. A LED-ek esetében a fény az elektronok felszabadulása által keletkezik, így akár 90 százalékkal gazdaságosabbak lehetnek a hagyományos wolframszálas izzóknál.

Mivel a LED-fényforrások használata során minimális hő keletkezik, így nagyszerűen használható olyan helyeken, ahol a hő problémát okozna. Gondoljunk például a hűtőszekrényekre…

A LED-technológiának köszönhetően az ilyen fényforrások rendkívül hosszú várható élettartammal rendelkeznek. Míg a hagyományos izzóktól átlagosan ezer üzemórát várhatunk, addig a minőségi LED-fényforrások 20-25 ezer órán át biztosítják számunkra a szükséges fényt. Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a LED-fényforrásokban transzformátor van, amely nehezen tűri a folytonos ki-bekapcsolásokat.

Mivel ezek a fényforrások hosszú élettartamot biztosítanak, ezért nagyszerű választást jelentenek nehezen hozzáférhető helyekre is; a talapzati vagy a medencevilágítás kivitelezése ezekkel a fényforrásokkal ajánlott.

Van már olyan LED is, amely esetében nem tapasztalunk vibrálást, így nem fárad el a szemünk. Fényszmoggal sem kell számolni, ennek köszönhetően jól elhatárolhatók a megvilágított és az árnyékos terek. Mivel keskeny fényspektrummal rendelkeznek, vagyis távol esnek az ultraibolya és az infravörös tartománytól is, így nem károsítják a megvilágított tárgyakat; akár a legértékesebb antik bútorok esetén is bátran használhatjuk őket. A LED-fényforrások kiválóan tűrik az ütődéseket és a rázódást. Mivel nem tartalmaznak sérülékeny izzószálat, akár gépkocsik fényszóróiként is megállják a helyüket.

Érdemes tudni, hogy az izzók színhőmérséklete hatással van a körérzetünkre, illetve a hangulatunkra, ezért fontos, hogy pihenéshez és munkához is megfelelő fényforrást válasszunk! A melegfények kellemes hangulatot teremtenek, illetve felkészítenek bennünket a pihenésre és az éjszakai alvásra.

Munkavégzéshez viszont a nappali természetes fényhez hasonló színhőmérséklet ajánlott, ami nem fárasztja a szemet, illetve alkalmas a frissességünk megőrzésére. A valódi hidegfények a munkafelületek megvilágítására alkalmasak, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a LED-fényforrások dobozán a „hideg” jelzés 4000 K körüli, semleges színhőmérsékletet takar.

Hasonló hírek

Hatvanmilliárdos pluszkiadást jelent a migránshelyzet kezelése

Edit

Ősztől új szabályok érvényesek az utazási vállalkozásokra

info

Örülni fog, ha felkeresi az adóhatóság

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------