Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Ezért dugj fokhagymát a virágágyásba! Leesik az állad!

Meg­lepő trük­köt mu­ta­tunk. A ker­ted egye­ne­sen imádni fogja!

Azt már tudjuk, hogy a különböző fűszerek és a szódabikarbóna is csodákra képes a kertedben. De van itt még egy másik segítőd is, mely kincset ér. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma!

Ezért dugj fokhagymát a virágágyásba! Leesik az állad!

Tökéletes permetező

Préselj szét két gerezd fokhagymát, majd adj hozzá két csésze vizet. Hagyd állni 24 órán át, majd az oldatot szűrd át, és hígítsd tovább 12 csésze vízzel. Adj hozzá 2-3 csepp rovarölőt is, de csak azért, hogy könnyebben felszívódjon. Ha ezzel a keverékkel permetezed át a leveleket, akkor megszabadulhatsz a kártevőktől.

Ezért dugj fokhagymát a virágágyásba! Leesik az állad! 1

Védi a gyümölcsfákat

A gyümölcsfák tövébe ültetett fokhagyma virága vonzza a hasznos rovarokat, ugyanakkor számtalan káros rovart elriaszt. Ezért nagyszerű védelmezője lehet például a barackfádnak vagy a meggynek, almának is.

Ezért dugj fokhagymát a virágágyásba! Leesik az állad! 2

Remek penész- és gombaölő

Ha szürkés vagy fehér foltokat látsz a növényen, akkor nagy a valószínűsége, hogy az nem más, mint gomba vagy penész. 6-8 gerezd fokhagymát préselj egy korsó vízbe, hagy benne állni 1 órát, majd fújd be az oldattal a beteg növényeket.

Ezért dugj fokhagymát a virágágyásba! Leesik az állad! 3

Távol tartja a szúnyogokat

Bár ez nem kifejezetten kerti tevékenység, mégis azt javasoljuk, hogy egyél gyakran fokhagymát. Nemcsak azért, mert egészséges, hanem mert az esti teraszozáshoz vagy kerti bográcsozáshoz nagy hasznát fogod venni. A fokhagymát ugyanis nem szeretik a szúnyogok, így sokkal kevésbé kell aggódnod majd a csípésük miatt, ha kinti időtöltésre készülsz.

Ezért dugj fokhagymát a virágágyásba! Leesik az állad! 4

Imádni fogják a rózsáid

A rózsák egyenesen rajongnak a fokhagymáért. Ha egymás közelébe ülteted a két növényt, akkor a fokhagyma megvédi őt a betegségektől, távol tartja tőle a hangyákat és a csigákat, a rózsák pedig pompájukkal hálálják meg ezt.

Ezért dugj fokhagymát a virágágyásba! Leesik az állad! 5

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Egyetlen ember harcol az ősi magyar gyümölcsfákért

Mazsi

Csupán 2 hozzávaló az egész és kifehérítheted a besárgult wc-d!

Edit

Fogta a rózsaszálat és beszúrta a krumpliba. Ha te is szereted a rózsát, erről tudnod kell!

Mazsi