Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezeregyéjszaka a 21. században – Törökvilág Magyarországon
Életmód hírek

Ezeregyéjszaka a 21. században – Törökvilág Magyarországon

2011-ben, az Ezel – Bosszú mindhalálig és a Seherezádé című szériával indult a török sorozatok inváziója Magyarországon.

A Török sorozatok kiadványból szinte mindent megtudhat arról a 33 szériáról, amit nálunk is bemutattak a tévécsatornák.

Szulejmánról, Seherezádéról és A szultánáról az Ezeregyéjszaka varázslatos, titkokkal teli világa jut eszembe. Gyönyörű hercegnők és bátor hercegek. Pazar paloták és csodálatos kincsek. Izgalmas kalandok és persze tanulságos mesék sora. Izgalmas kalandban és tanulságos történetben most sincs hiány. Ezek hőseit azonban Ferihának, Fatmagülnek, Ezelnek vagy éppen Kuzeynek és Güneynek hívják.

Nem kevesebb, mint 33 török sorozatról olvashat a török sorozatok kiadványban (Fotó: RAS)Nem kevesebb, mint 33 török sorozatról olvashat a török sorozatok kiadványban (Fotó: RAS)

Az ő történeteik azonban már nem szájról szájra, nemzedékről nemzedékre öröklődő mesék, hanem sorozatok, teleregények, amelyek a televízió képernyőjén elevenednek meg, ráadásul nagy részük napjainkban játszódó történet, amelyhez a forgatókönyvírók sokszor az életből merítenek ihletet. Ezekből a modern mesékből a mai Törökország képe rajzolódik ki, ahol sajátos módon keveredik az egzotikum és a modernizáció, a hagyományos török élet és a huszonegyedik századi társadalom.

Szilágyi G. Gábor

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A vajbabtól a sárgaborsóig – elindították a Hüvelyesek Nemzetközi Évét

Edit

5 dolog, amit vinned kell az állásinterjúra

info

Gyászol az Országos Mentőszolgálat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------