Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezer helyen jártak, hogy bemutassák a legjobb éttermeket
Gasztronómia, vega

Ezer helyen jártak, hogy bemutassák a legjobb éttermeket

Idén is beletelt néhány hónapba a sok kóstolás, de elkészült a Magyar Konyha Budapest legjobb helyeit bemutató, nagyon gazdag válogatása, a Top10 Gasztrokalauz Budapest.

Idén 300 helyet gyűjtött összesen 30 kategóriába a több mint 40 éves Magyar Konyha gasztrokalauza. A lassan hagyományosnak tekinthető Top10 Budapest Gasztrokalauz a Magyar Konyha decemberi száma mellett jelenik meg, és a tavalyihoz hasonlóan idén is 300 helyet ajánlanak a szerzők. Olyanokat, ahol kiváló az étel- és italkínálat. Több hónapon át járták a fővárost, és ezer vendéglátóegységben voltak, amiből végülkiválasztották a legjobb 300-at, kategóriánként tízesével.

Ezer helyen jártak, hogy bemutassák a legjobb éttermeket
A 2018-ban összegyűjtött 300 ajánlott helyet összegyűjtő kiadványFORRÁS: ORIGO

A felelős szerkesztő, Madary Orsolya által írt bevezetőből kiderül, hogy őket is meglepte, mennyit változott a magyar gasztronómia egyetlen év alatt. A 2017-es évhez képest legnagyobb változást

az alternatív helyek számának növekedésében látják.

Ezen kívül látszik, hogy egyre több a bisztró és a kötetlen, újhullámos hely a fővárosban, de nőtt a gasztrokocsmák, a „mentes” konyhák, a kézműves sörözők és skybárok száma is. Közben pedig nehézséget okoz a műfaji keveredés is. Egyre jobban keverednek a funkciók és az étlapok is.

Ezer helyen jártak, hogy bemutassák a legjobb éttermeket 1
Idén is külön kategóriát kapott a magyar konyhaFORRÁS: ORIGO

A kategóriák a tavalyihoz hasonlóan alakultak. A legnagyobb változás a legutóbbi kalauzhoz képest talán az, hogy egy év alatt sok halétterem szűnt meg, velük együtt pedig a kalauzból is teljesen kimaradt a Top10 halas kategória is. Annyi azért maradt a halat szerető olvasóknak, hogya könyv külön szimbólummal jelöli,hogy hol kapható nagy választékban és jó minőségben halétel. A kategóriák a következőképpen alakultak: fine dining; gourmet-étterem; bisztrókonyha; magyar konyha; ebédelőhely; családi és kertvendéglő; kisvendéglő és étkezde;. mediterrán konyha; keleti konyha; húsimádóknak; street food; gyorsétterem; levesező; ínyencburger; gasztrokocsma; piac és gasztro; reggelizőhely; újhullámos kávézó; cukrászda; fagylaltozó; borbár; söröző; bár; gasztro és más; art & food; vegán konyha; kézműves pékség; delikátbolt; nemzetközi delikátbolt.

A Budapestet megcélzó turisták száma folyamatosan nő, és ez

magával hozta a vendéglátás színvonalának emelkedését is

A rengeteg turista miatt sok helyen dolgozik már például csak idegen nyelven beszélő pincér. És ezzel együtt egyre több nemzetközi stílusú hely nyílik. A kalauz szerzői ezeket az új helyeket is bemutatják. A kiadvány felépítése nagyon hasonló a tavalyihoz: a végére idén is egy-egy jegyzék került. Az egyik betűrendben, a másik pedig kerületenként gyűjti össze az ajánlott helyeket.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Egész életedben rosszul használtad a sót! Elmondjuk azt is, hogy miért

Mazsi

Ördögien jó göngyölt csirkemell recept

Mazsi

Csabai Kolbászfesztivál – ahol a kerítés is kolbászból van

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------