Image default
Belföldi hírek

Ezeket a pofátlanságokat nem kell lenyelnünk a MÁV-tól

Bosszantó, hogy hor­ri­bi­lis áron utaz­ha­tunk a MÁV-val, és még az sem biz­tos, hogy le tu­dunk ülni a vo­na­ton.

Kétszer adták el a helyjegyet

Egy utas a Debrecen-Budapest vonalon utazott. 655 forintba került a helyjegy. Amikor azonban felszállt, látta, a helyén már ülnek. A MÁV ugyanis kétszer adta el a helyjegyét.

Mit tehetsz?

A MÁV-nak kötelessége a helybiztosítás, ha pótjegyet váltasz.Tehát vagy még egy IC-kocsit csatolnak a vonathoz, vagy bárhova leülhetsz. Így az első osztályra is, és nem kell érte többet fizetned.

Több jegyet adtak el

Egy másik utas Tapolca és Budapest között volt kénytelen állni, mert a gyorsvonatra túl sok jegyet adtak el. Így 200 ember a padlón ülve vagy a falnak dőlve utazott. „Mégis hogyan képzeli ezt a MÁV?” – kérdezte.

Mit tehetsz?

Aki gyorsvonattal akar menni, annak a jegyen felül pótjegyet is vennie kell. Ez azonban semmire sem jogosít. Nem jelent helybiztosítást, és a MÁV-nál nincs arra szabály, egy vonatra hány jegyet lehet eladni. Így készülj: lehet, hogy végig állni fogsz az úton.

Ezeket a pofátlanságokat nem kell lenyelnünk a MÁV-tól

Késett a vonat, lecsúszott az átszállásról

Egy másik utas át akart szállni egyik IC-ről a másikra. De az első vonat 30 percet késett, így lecsúszott az átszállásról.

Mit tehetsz?

A MÁV szabályzata szerint 30 perces késés esetén kötelesek visszaadni a pótjegy összegének 25 százalékát. De csak annak a jegynek az árát, amelyik vonat késett. Az átszállási vonatra szóló jegyedet kidobhatod a kukába, mivel a MÁV-ot nem érdekli, miért nem szálltál fel arra a vonatra.

Tájékoztatás hiánya

Több utas is arra panaszkodott, becsapva érzik magukat, amiért velük megvetették az IC-helyjegyet 6-700 forintért, az IC-re mégis csatoltak gyorskocsikat is.

Mit tehetsz?

A MÁV a Budapest-Szeged és a Budapest-Lőkösháza közötti vonalon csatol leggyakrabban gyorskocsikat az IC-kre, és ezt kötelesek jelezni a nyomtatott és az ELVIRA elektronikus menetrendben is. De előfordul olyan is, hogy a túl sok utas miatt tesznek rá még kocsikat az IC-re, ekkor azonban csak a jegyedre írják rá, hogy a helyed nem IC-minőségű lesz. És ezért kevesebb pénzt kérhetnek csak.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Új brüsszeli őrület: Nem őrizhetik magyarok a magyar határt?

Mazsi

Párizs megér egy fordulatot?

Edit

Átadták a Szabad Sajtó-díjakat

info