Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezeket a belvárosi helyszíneket érinti a fővárosi hőgyűrű építése
Gazdaság

Ezeket a belvárosi helyszíneket érinti a fővárosi hőgyűrű építése

Összeérnek a pókhálószerű rendszer szálai: az Erzsébet híd alatt létrejövő vezeték a Lipótvárosba viszi majd a távhőt, onnan pedig további pesti helyszínek következnek.

Hétfőn Budapest újabb helyszínein kezdődik meg a fővárosi hőgyűrű kivitelezése – tájékoztatott a Főtáv Zrt. pénteken. Az Erzsébet híd alatt néhány hete már épülő stratégiai tranzitvezeték segítségével először az V. kerületbe, majd a szomszédos városrészekbe is átviszik a távfűtést.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél és a Városház utcánál egy-egy nagy szerelőakna is épül, amelyeket egy különleges eljárással készített közműalagút köt majd össze. A beruházás első üteme szakaszosan hétfőtől október végéig tart, ezen időszak alatt:

  • a budai oldalon a Rudas Gyógyfürdő és Döbrentei tér környékén,
  • a pesti oldalon a Március 15. téren, a Szabad sajtó útján, a Kossuth Lajos utca, valamint a Városház utca térségében várhatóak forgalmi változások, terelések.
  • Az Erzsébet hídon zajló munkálatok a forgalmat nem zavarják majd, mert a vezetékeket a hídszerkezet alatt vezetik végig. A közműalagút építése miatt nem kell megbontani a Kossuth Lajos utca belső szakaszán az útburkolatot, ezért ott sincs szükség forgalomkorlátozásra.

A vezeték északi 1-es szakaszán még áprilisban indult el a munka a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft., továbbá annak francia anyacége, a SADE Compagnie Générale de Travaux d’Hydraulique, illetve a Duna Aszfalt Kft. konzorciuma kivitelezésében.

A teljes kivitelezés jövő áprilisra fejeződik be

A társaság a Kéménymentes belváros programmal a fővárosi távfűtési hőgyűrű részeként bővíti vezetékhálózatát. A budapesti külvárosi részeken található távfűtéses övezeteket összekötik, így a belső pesti kerületekben is bevezethetővé válik a környezetbarát távfűtés. Ezzel zöldebb és olcsóbb energiához juthatnak az ott élők.

Felmérések szerint a 45 ezer budapesti gázfűtésű háztartás távhőre átállítása évente megközelítőleg 67 ezer tonna szén-dioxid- és csaknem 80 tonna egyéb károsanyagkibocsátás-csökkenést eredményezne. Az ütemezés szerint a teljes kivitelezés – a helyreállítással együtt – jövő év április 30-áig befejeződik.

Forrás: magyarepitok.hu

Hasonló hírek

Ezeket a közép-magyarországi utakat újítja meg a Magyar Közút

Géza

Ezek a gimnáziumok vannak veszélyben

info

Közel 1700 háztartás szennyvízelvezetését oldja meg ez a projekt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------