Főoldal » Ezekben hasonlít egy vadászgépre a Lamborghini Aventador SVJ (A cikk egy elképesztő videót tartalmaz) Oszdmeg!
Autók - motorok - hajók

Ezekben hasonlít egy vadászgépre a Lamborghini Aventador SVJ (A cikk egy elképesztő videót tartalmaz) Oszdmeg!

Ha még valaki nem hallott volna róla, az SVJ változat a Lamborghini Aventador legerősebb kiadása, amely ha szárnyakat kapna, talán repülni is képes lenne.

Az alábbi videó láttán pedig megtudhatjuk, tempóján kívül mi mindenben hasonlít még egy vadászrepülőhöz.

Nem épp most mutatták be, de ettől még az egyik legkívánatosabb és legerősebb Lamborghini modell az Aventador SVJ, melynek 6.5 literes V12-es szívómotorja 770 lóerő és 720 Nm leadására képes, így 2,8 másodperc alatt katapultál százra, végsebessége pedig meghaladja a 350 km/órát.

Habár ezeket az adatokat közvetlenül nehéz lenne összemérni egy vadászrepülővel, a gyártó készített egy videót arról, mi mindenben áll nagyon közel egy F-35 Lightning II vadászgéphez az utcai versenyautó.

Már a jármű beindítása is olyan, mintha egy repülőt keltenénk életre, köszönhetően a spéci indítógombnak, de néhány elem kialakítása is kísértetiesen hasonlít a levegő urán alkalmazott megoldásokhoz, ezeket mutatja meg a rövidfilm. Például az első lökhárító alja, az Y formájú motortakaró panel, valamint a küszöbök is köszönőviszonyban vannak a repülő egyes elemeivel. Már csak a terepmintás vagy acélszürke matt fényezés hiányzik, hogy a hasonlóság megdöbbentő méreteket öltsön…

Forrás: autoblog.hu

Hasonló hírek

Toyota i-Road: autó, vagy megy valahová?

info

4 napszemüveg, 5 csillag, 6 henger – kipróbáltuk az új Mercedes E-kabriót

Géza

80 ilyen BMW-t kap az ausztrál rendőrség

Géza