Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezek az országok intenének búcsút az EU-nak
Külföld

Ezek az országok intenének búcsút az EU-nak

Lehet, hogy las­san már csak 21 tag­ál­lam marad? Sokan elé­ge­det­le­nek Brüsszel­lel, újabb ki­lé­pési hul­lám jöhet.

A Brexit hatására Európa-szerte megerősödött az euroszkeptikusok hangja, többen is kritizálják az unió mostani felállását. A brit napilap, az Express szakértői szerint a közeljövőben hat ország követheti a brit példát – elsősorban gazdasági okok miatt.

Ezek az országok intenének búcsút az EU-nak
Fotó: Europress / Carl Court – Getty Images

Görögország

A görögök már hetedik éve küzdenek a pénzügyi válsággal, egyelőre reménytelenül. Egyre több civil és politikus gondolja úgy, hogy a vergődő Görögország kapóra jön Brüsszelnek: őket tudják felmutatni elrettentő példaként azok előtt a tagállamok előtt, amelyek a brüsszeli trojkának nem megfelelő vezetőket szeretnének választani.

Olaszország

A tagállamok közül a legnagyobb adósságot az olaszok halmozták fel, a gazdasági növekedés pedig már rég csak álom. Ennek ellenére az Európai Bizottság minden évben hatalmas számlát nyújt be. A szakértők szerint két forgatókönyv él: Olaszország gazdaságilag összeomlik, ami nagyon sokba kerülne Brüsszelnek – vagy az olaszok kilépnek az eurózónából.

Spanyolország

A mediterrán ország lassacskán kimászik a hatalmas munkanélküliség gödréből, de a gazdasági stabilitás vagy a határozatlan idejű, biztos állások hada még mindig nem létezik a spanyol környezetben, ellenben az államadósság az eget veri. Annak pedig semmi nyoma, hogy Spanyolország EU-s segítséggel helyrerázódhatna, így számukra is jobb lehet kint, mint bent.

Ezek az országok intenének búcsút az EU-nak 1

Írország

Nem kérdés, hogy a Brexit az íreket érintette legkényelmetlenebbül: akár a szoros gazdasági kapcsolatoknak és az osztatlan Ír-szigetnek is búcsút mondhatnak a kilépéssel. Írországban azonban egyre többet hallani azokat a hangokat, melyek szerint az íreknek jobb egy brit kapcsolat, mint egy EU-s, így még a végén követhetik is szomszédjaikat.

Portugália

Spanyol szomszédjaikhoz hasonlóan Portugáliában sincs gazdasági növekedés, viszont a munkanélküliség és a bevételi deficit állandó problémát jelent. Az EU-s befizetési költségek megterhelik az országot – annyira, hogy számukra is vonzó lehet a szakítás.

Ciprus

A ciprusiakat leginkább a brüsszeli kötelező reformok és a szigorú pénzügyi vizsgálatok zavarják, az államadósság pedig nem csökken – miközben a lakosok egyre nagyobb köre nem tudja fizetni a fűtést vagy a bérleti díjakat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Na végre, elindult valami! Súlyos vereséget szenvedett Merkel és a baloldal bevándorláspárti politikája! Oszd meg!

Géza

Az amerikai bombázás sem kizárt az Öbölben

Géza

Éles vita a bevándorlók befogadásáról Olaszországban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!