Főoldal > Hírek > Turizmus > Nagyvilág > Utazás, túrák külföldön > Ezek a világ leglátványosabb autóútjai
Ezek a világ leglátványosabb autóútjai 5

Ezek a világ leglátványosabb autóútjai

Hirdetés

Egy igazán emlékezetes utazási helyszínt keresel? 2018-an meglepnéd magad egy különleges utazással? Most mutatunk öt road trip ötletet, mely egy életre szóló kaland lehet.

1. Pacific Coast Highway

Ezek a világ leglátványosabb autóútjai

A San Franciscot San Diegoval összekötő Pacific Coast Highway-en, a kaliforniai partszakasz mentén végigvezetve lélegzetelállító kilátásban lehet részünk. A közel 1000 km-en gyönyörű tengerpartok és csipkézett partvonal, hangulatos települések, érintetlen erdők és természet továbbá szőlőültetvények és pincészetek fogadnak.

2. Great Ocean Road

Ezek a világ leglátványosabb autóútjai 1

Ausztrália ikonikus útja a Melbourne-höz közeli szörfparadicsomból, Torquay-ből Warrnamboolba vezet. Az út mentén hosszan elnyúló strandokat, vadregényes, sziklás partokat, esőerdőket, történelmi jelentőségű világítótornyokat láthatunk. Ha időnk engedi, akkor közelben található Grampians Nemzeti Parkot is keressük föl, ahol számos túralehetőség vár.

3. Southern Scenic Route

Ezek a világ leglátványosabb autóútjai 2

Új-Zéland elképesztő természeti csodáit tekinthetjük meg a Queenstowntól Dunedinig haladó 600 km hosszú Southern Scenic Route-on. Üres strandok, vízesések, tavak, hófödte hegycsúcsok és elképesztő látvány kísér végig az úton.

4. Amalfi-part

Ezek a világ leglátványosabb autóútjai 3

A Sorrento és Salerno között található Amalfi-parton a végtelen olasz nyugalom, a döbbenetes természeti csodák és kulturális emlékek találkozásában lehet részünk. A hegyoldalra épített színes házak és a Ravello villáiból elénk táruló panoráma fantasztikus élmény.

5. Overwater Highway

Ezek a világ leglátványosabb autóútjai 4

Kínában egy teljesen új szintre helyezték az autózás fogalmát a Hsziangsan megyében nemrég elkészült, folyó felett haladó autópályával. A pálya teljes hossza 10,5 km, melyből a víz feletti rész csak 4 km-t tesz ki, viszont a látvány rendkívüli,hiszen az út másik érdekessége, hogy hatalmas hegyek között halad.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: