Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezek a legnépszerűbb hungarikumok külföldön
Gazdaság Hungarikumok

Ezek a legnépszerűbb hungarikumok külföldön

Ez évben az Agrármarketing Centrum (AMC) összességében 14 nemzetközi kiállításon vett részt közösségi standjával, ahol a magyar kiállítók a szervezet jelentős anyagi támogatása mellett mutathatták be termékeiket, amelyek közül egyetlen alkalommal sem hiányoztak a hungarikumok – ezt Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója mondta, a Szent István Egyetem (SZIE) által harmadik alkalommal megrendezett FoodConf Élelmiszertudományi, -technológiai és Innovációs Konferencián. Kiderült az is, mely hungarikumok iránt van a legnagyobb érdeklődés külföldön.

A kétnapos nemzetközi szimpózium Hungarikumok témakörében szervezett szekcióülésen elhangzott: 2018-ban 44 olyan kiállító vett részt az AMC külföldi kiállításain, amely hungarikum terméket is bemutatott – írják közleményükben.

Ennek eredményeként az agrár- és élelmiszergazdasági szakterületen megtalálható 24 hungarikumból a csupán fotókon, képeken, kivetített filmeken megjelenő magyar szürkemarha, magyar pásztor és vadászkutyafajták, valamint az alföldi kamilla és a makói hagyma kivételével valamennyi hungarikum termékként is megjelenhetett a különféle határainkon túl szervezett kiálltások valamelyikén.

Ezek a legnépszerűbb hungarikumok külföldön
Az egyik legkedveltebb hungarikum külföldön a tokaji aszúFORRÁS: BÉRES PINCÉSZET

Az AMC-vel kiutazó magyar kiállítók közel 30 százaléka kínált hungarikumot is termékpalettáján.

A leggyakrabban kivitt hungarikum a méz, a tokaji aszú és a pálinka volt– tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Közölte azt is: idén a tokiói Foodex kiállítás volt az a rendezvény, ahol a centrum által szervezett közösségi standon a legtöbb, összességében 8-féle hungarikum volt jelen.

A bejelentett jövő évi tervek szerint, 2019-ben mintegy 12-15 különböző élelmiszeripari és mezőgazdasági vertikumokat érintő külföldi kiállításon vesz részt az AMC közösségi standja. A magyar feldolgozók, gyártók kiutazását adott kiállításra, bizonyos feltételek esetén a szervezet támogatja, így a hazai termelők ezeken a rendezvényeken akár a számukra megfelelő exportpiacot is megcélozhatják.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Jön az olcsó zöldség és gyümölcs a Pennyben

Géza

Szanyi szerint feketén kapnak fizetéskiegészítést az MSZP vezetői

Géza

Az építőipar is profitál a Debrecen és az Érmellék közötti átkelő fejlesztéséből

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------