Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezek a legmérgezőbb termékek a százforintos boltokban
Belföldi hírek

Ezek a legmérgezőbb termékek a százforintos boltokban

A spó­ro­lás hasz­nos, és néha szük­ség­szerű. De vi­gyázz, mit ve­szel, mert könnyen rá­fáz­hatsz…

Vannak bizonyos termékek, melyeket vétek lenne otthagyni az olcsó, közismertebb nevén “százforintos” boltok polcain. Spórolni ráadásul nem csupán praktikus, hanem szükséges is. Csakhogy fontos résen lennünk, mi az, amit ilyen helyen túlságosan is kockázatos a kosarunkba rakni. Íme a legveszélyesebb portékák.

1. Elektronikus kiegészítők

A tesztelések során kiderült, hogy a különböző elektronikus kiegészítők, hosszabbítók, usb kábelek az ilyen üzletek filléres részlegén többnyire olyan anyagból készülnek, mely vinil-kloridot tartalmaz, rákot okozó vegyi anyagokkal szennyezett. Hasonló terméket tehát inkább szaküzletekben vásárolj!

Ezek a legmérgezőbb termékek a százforintos boltokban

2. Műanyag konyhai eszközök

A merőkanalak és társaik általában újrahasznosított műanyagból készülnek, ellenállnak ugyan a hőnek, de rákkeltő hatásúak, akár születési rendellenességekért is felelősek lehetnek. Válassz inkább rozsdamentes acél eszközöket.

3. Flanel jellegű asztalterítők

Sajnos ezek is veszélyt hordoznak. A legújabb vizsgálatok szerint magas ólom- és neurotoxikus fémtartalmúak, különösen a gyerekekre nézve károsak. Inkább dönts a szövetből készült terítők mellett.

4. Szívószálak

Fillérekért beszerezhetők a vidám, kacskaringós szívószálak, csakhogy nagy kárt képesek tenni a rendszeresen ilyesmit használó gyerekeknél. Asztmát és allergiát is okozhatnak, egyes eredmények szerint pedig még a 2. típusú cukorbetegség kialakulásával is összefüggésbe hozhatók.

Ezek a legmérgezőbb termékek a százforintos boltokban 1

5. Öntapadós fürdőszobai szőnyegek

Kerüld el azokat a szőnyegeket, melyek vinylt tartalmaznak. Ahogyan az már az elektronikus eszközök kapcsán is kiderült, ez káros az egészségre, rákot okozó vegyi anyagokat is tartalmaz.

Ezek a legmérgezőbb termékek a százforintos boltokban 2

Fotók: pinterest

6. Fém gyermekékszerek

Az előírásokat meghaladó mennyiségű ólmot tartalmaznak azok az olcsó, csillogó bizsuk, melyeket az ilyen üzletek polcain fillérekért kínálnak. Az ólom fokozatosan kioldódik az ékszerből, akár még az agyra is káros hatással lehet.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Összekaptak Ahmed H. ítéletén a pártok

Edit

A Fidesz harcolni fog az ENSZ migrációs csomagja ellen (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Nem volt kérdés, a cicákat menteni kell! Köszönjük! Hirmagazin.eu

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------