Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezek a cégóriások tartották hatalmon Hitlert: elképesztő és botrányos titkok a múltból, amit a szőnyeg alá söpörnének!
Tudástár - minden érdekesség

Ezek a cégóriások tartották hatalmon Hitlert: elképesztő és botrányos titkok a múltból, amit a szőnyeg alá söpörnének!

Hugo Boss által kreált egyenruhában, BMW-ken érkeztek Hitler tisztjei a Siemens gyártotta gázkamrákhoz, melyekhez a gázt a Bayer biztosította, miközben a Porschéban már készült a szupertank!

Morbidnak tűnik, de igaz.

A német gazdaság ma is világhódító óriásainak többsége mindent megtenne azért, hogy a sötét múltra ne derüljön fény. Ám a titkok, még ha szégyenletesek is, idővel mindig napvilágra kerülnek.
Például az, hogy Adolf Hitler aligha betonozza be magát diktátori hatalmába, ha nem élvezi az akkor és azóta is világcégnek számító óriások támogatását.

Porsche

1934-et írtunk, amikor a Führer kérette Ferdinand Porschét, a már akkor is menő autógyár tulajdonosát, s megállapodtak az új népi verda, a Volkswagen megtervezésében és sorozatgyártásában.

Az együttműködés a háború éveiben teljesedett ki igazán. Csakhogy akkor már nem autók kerültek le a stuttgarti, illetve wolfsburgi gyártósorokról, hanem tankok és harckocsik.

Ferdinand Porsche az utasításokat – illetve a haláltáborokból a munkásokat megrendelve – forródróton, személyesen Heinrich Himmlertől kapta.

Allianz

Ennél is bizarrabb volt az Allianz szerepe. Kurt Schmitt, a biztosítóóriás vezetője Hitler gazdasági minisztereként exkluzív állami megrendelésekben tobzódott.

Közülük a legnagyobb a gázkamrákba küldött zsidó emberek tömegének vagyon- és életbiztosítása volt!

Más kérdés, hogy ebből az elhunytak családjai a háború után egy fillért sem láttak. Az indok végtelenül cinikus volt: nincs halotti levél.

Hugo Boss

Apám természetesen náci volt, mint mindenki más abban az időben – nyilatkozta 1997-ben Hugo Boss fia,
Siegfried arra a felvetésre, hogy a divatcégek egyik legnagyobbika tervezte és készítette a SS-tisztek fess uniformisát.

Adidas

Csizmával pedig ki más látta volna el a sereget, mint Adolf Dassler – tudják, ő az, aki később megalapította az Adidast.

BMW

Günther és Herbert Quandt Hitlert szponzoráló szerepe sem semmi: apa és fia, a két BMW-vezér nem csak Hitler bizalmas barátja volt, Günther révén Göbbels sógora is.

General Motors

Ajándékba adott szuperkocsijaik pedig a náci tiszteket furikázták. De hatalmasat kaszált az amerikai óriás, a General Motors is.

Bayer

Az óceánon túl a „legzsírosabb” megrendeléseket azonban az IG Farben kapta:

A németországi fiókcégében, a Bayerben gyártott gáz, a Zyklon B végzett a lágerekbe hurcolt emberek millióival.

Az előállításhoz munkaerő is kellett, de ez nem volt gond: ingyen kapták – számos világhírű zsidó szakembert is – a haláltáborokból.

Siemens

E tekintetben a Siemensnek sem lehetett oka panaszra.

Auschwitz és Buchenwald közeli gyáraiban a német birodalmi háborús gépezet számára a vasúti, kommunikációs és energetikai infrastruktúra gyártását kényszermunkások ezreivel oldották meg, mi több, a borzalmak jelképei, a gázkamrák is a Siemens üzemcsarnokaiban készültek.

Téved azonban mindenki, aki azt hiszi, hogy a sötét múlt miatt a későbbiekben a cégóriások vezéreinek lelkiismeret-furdalása lenne.

A Siemens az ezredforduló után dobott piacra egy új porszívót, amelyet Zyklon néven kívánt levédetni. Ám ez akkora felháborodást váltott ki világszerte, hogy hamar elálltak a tervtől.

Forrás: vilagfigyelo.com

Hasonló hírek

No comment…

info

A légierő és a repülő fegyvernem napja

info

Madarak és fák napja

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------