Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez volt a történelem máig legnagyobb hajókatasztrófája – törvényes célpontnak minősült a civileket szállító hajó, mégis tömeggyilkosság volt – képek (18+)
18+

Ez volt a történelem máig legnagyobb hajókatasztrófája – törvényes célpontnak minősült a civileket szállító hajó, mégis tömeggyilkosság volt – képek (18+)

Hetvenöt éve, 1945. január 30-án kora hajnalban szörnyű katasztrófa érte a lengyelországi Gdynia kikötőjéből a fedélzetén csaknem tizenegyezer, zömében civil menekülttel kifutott Wilhelm Gustloff német óceánjárót.

A Balti-tengeren a fagyos éjszakai sötétségben nyugatnak tartó hajót az S-13-as jelzésű szovjet tengeralattjáró felfedezte, és torpedóival a hullámsírba küldte. A szovjet tengeralattjáró támadása nyomán közel 9 500 ember, köztük rengeteg nő és gyermek lelte halálát a dermesztően hideg vízben. A második világháború utáni években csaknem fél évszázadig tartó mélységes hallgatás övezte a tengerhajózás történetének mindmáig legtöbb áldozatot követelő katasztrófáját.

Az a szó hogy német, a mai naptól legyen a legnagyobb szitokszó

1945 januárjától az összeomlóban lévő náci Németország egyre közelebb került a feltartóztathatatlanul közeledő végső bukáshoz . A Vörös Hadsereg már az előző évben, 1944 augusztusában elérte a Molotov-Ribbentrop paktummal 1939-ben meghúzott szovjet-német határt.

A náci Németország és a sztálini Szovjetunió között 1939. augusztus 23-án megjötött Moltov-Ribbentrop paktum titkos záradéka rendelkezett Lengyelország felosztásáról, és az új német-szovjet államhatárról. FORRÁS: RIA/NOVOSTI/ARCHIVE

1945. január 12-én az összeroskadóban lévő keleti fronton a Vörös Hadsereg újabb, elsöprő erejű offenzívát indított a Wehrmacht defenzívába szorult erői ellen, és betört a Harmadik Birodalom területére, Kelet-Poroszországba.

A Vörös Hadsereg lendületesen tört nyugat felé, és már 1944 őszén felvonult a Harmadik Birodalom határára. FORRÁS: RIA /NOVOSTI

A Szovjetunió ellen indított hadjáratban a német alakulatok,

elsősorban az SS halál-kommandóinak a civil lakosság ellen elkövetett szörnyű rémtettei miatt

várható volt, hogy a náci Németország területére lépő Vörös Hadsereg sem fog kesztyűs kézzel bánni a német polgári lakossággal, de ami bekövetkezett, még a legborúlátóbb elképzeléseket is felülmúlta.

Waffen-SS katonák. FORRÁS: WW2 IN COLOR/ TOBIAS KURTZ

Hogy mire is számíthat a civil lakosság,

az már az első német település, a kelet-poroszországi Nemersdorf elfoglalásakor kiderült.

A községet megszálló vöröskatonák válogatás nélkül agyonlőtték a férfiakat és a fiatal fiúkat, de az egy-két éves gyerekeknek sem kegyelmeztek.

Sztálinnak eleinte nem voltak ellenére a német civil lakosság ellen elkövetett atrocitások. FORRÁS: AFP/RIA NOVOSTI

A nőkre még ennél is rosszabb sors várt; az összefogdosott asszonyokat, gyereklányokat és idős matrónákat válogatás nélkül csoportosan megbecstelenítették, majd velük is végeztek a vérgőzös katonák.

A Nemersdorf-i vérengzés áldozatai. FORRÁS: PINTEREST

Központi utasításra a politikai tisztek, valamint az olyan véresszájú propagandisták, mint amilyen a később kegyvesztetté lett Ilja Ehrenburg volt,

szándékosan a németek elleni kegyetlen bosszúra uszították, hergelték és fanatizálták a katonákat.

A véresszájú szovjet propagandista, Ilja Ehrenburg. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

Ehrenburg, az ekkor még Sztálin kegyeiben álló „sztárpropagandista” a Vörös Hadsereg katonái között több százezer példányban terjesztett és a sokatmondó „Öljetek!” címet viselő röplapjában ezeket írta:

Öljetek! Dicső szovjet harcosok, öljetek! A németek nem emberi lények. Az a szó, hogy „német” a mai naptól legyen a legnagyobb szitokszó, amit a szátokra vesztek! Ölnöd kell, és ha nem öltél meg legalább egy németet a mai nap, akkor ez a napod kárba veszett. Ha nem tudod golyóval kivégezni, akkor a bajonettel szúrd agyon őket

– áll többek között a csoportos bosszúra hergelő pamfletben.

A Vörös Hadsereg elől menekülő kelet-poroszországi civilek. FORRÁS: BUNDESARCHIV/TRANSIT FILM GMBH/O.ANG.

A sorozatos és féktelen atrocitások gyorsan terjedő hírére Kelet- Poroszország még meg nem szállt területeiről hatalmas tömeg kerekedett fel: az emberek szinte mindenüket hátrahagyva igyekeztek minél előbb nyugatra menekülni a közeledő Vörös Hadsereg elől.

Az előző években a Szovjetunióban elkövetett rémtettek 1945 januárjában így szálltak vissza a német civilek fejére.

Új feladatot kap a laktanyahajóként működő óceánjáró

1945 első napjaiban a keletről érkező menekültek hatalmas tömege verődött össze Lengyelország még német kézen maradt kikötőiben.

Az áldatlan helyzetre figyelemmel Karl Dönitz vezértengernagy, a német hadiflotta (Kriegsmarine) főparancsnoka 1945. január 21-én utasítást adott a haditengerészet összes bevethető egységének a civil tömeg kimenekítésének megkezdésére.

Karl Dönitz vezértengernagy, a Kriegsmarine főparancsnoka. FORRÁS: BUNDESARCHIV

A Hannibál hadművelet kódnevet kapott akcióban, a történelem legnagyobb evakuálási műveletében

a Kreigsmarine és a Luftwaffe egységei 2,2 millió embert mentettek át Németország nyugati területeire. Ebben a hatalmas mentőakcióban vett részt a Wilhelm Gustloff óceánjáró is, amelyet a második világháború kitörése után, 1939. szeptember 20-án soroztak be a Kreigsmarine kötelékébe.

Kelet-poroszországi menekültek behajózásra várnak a Hannibál hadművelet idején. FORRÁS: BUNDESARCHIV

A 208,5 méter hosszú, 23,5 méter széles és 25 484 bruttóregiszter tonnás óceánjárót eredetileg üdülőhajónak építették,

amelyen a náci Munkafront (Arbeitsfront) szervezésében a szerényebb körülmények között élő német munkáscsaládokat vittek államilag dotált luxus hajóutakra.

A Wilhelm Gustloff óceánjáró archív fotón. FORRÁS: BUNDESARCHIV

Miután a Wilhelm Gustloff a haditengerészet egysége lett, először kórházhajóként üzemelt, majd 1940 november végétől mint a 2. tengeralattjárós-tanhadosztály lakóhajója állomásozott Gdynia kikötőjében.

Máig nem tudni pontosan, hányan tartózkodtak az elátkozott hajó fedélzetén

A Hannibál hadművelt elrendelése után a Wilhelm Gustloff személyzete új feladatot kapott: a kelet-poroszországi menekültek elszállításában kellett részt venniük.

A kirándulóhajónak épített óceánjárót 1939 szeptemberében sorozták be a Kriegsmarine kötelékébe. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

A parancs szerint már január 29-én, sötétedés után ki kellett volna futnia a hatalmas óceánjárónak,

de az egyre csak özönlő kétségbeesett menekültek áradata arra indította Friedrich Petersen kapitányt, hogy az előírt férőhelyszámot figyelmen kívül hagyva, annyi embert vegyen a fedélzetre, amennyit csak lehet.

Friedrich Petersen kapitány, a Wilhelm Gustloff parancsnoka. FORRÁS: BUNDESARCHIV

A behajózás kezdetén még folyamatosan regisztrálták a Wilhelm Gustloff fedélzetére felszálló embereket, ám később a tömeg feltorlódása, és a beszállás meggyorsítása érdekében ezt abbahagyták. Ezért mind a mai napig nincsen egzakt adat arról, hogy pontosan hányan szorongtak a hajón, amikor január 30.-ának balvégzetű éjjelén a Wilhelm Gustloff felszedte a horgonyt a gdyniai kikötőben.

Menekültek várnak a beszállásra Gdynia kikötőjében a Hannibál hadművelet idején. FORRÁS: BUNDESARCHIV

Az áldozatok számáról Heinz Schön német történész végzett nagyon alapos kutatást. A fellelhető levéltári dokumentumok, a mentésben részt vett felszíni egységek hajónaplói és egyéb adatok alapján Schön számítása szerint

a Wilhelm Gustloff katasztrófájában 9343-an vesztették életüket,

csaknem hatszor annyian, mint a Titanic tragédiájában.

Törvényes célpontnak minősült a nemzetközi hadijog szerint

Az evakuálás nem csak a civileket érintette, mert rajtuk kívül 1100 katona és haditengerész is a fedélzeten szorongott, köztük 373 női tengerészeti segélyszolgálatos, valamint 73 Wehrmacht-sebesült. Ez a körülmény pedig fontos szempontnak számít a rettenetes katasztrófa utólagos minősítésében.

A Wilhelm Gustloff a nemzetközi hadijog szabályai szerint katonai célpontnak számított. FORRÁS: BUNDESARCHIV

Amikor csaknem fél évszázaddal később nagyobb nyilvánosságot kapott a szörnyű katasztrófa – elsősorban a Nobel-díjas német író, Günter Grass Im Krebsgang (Ráklépésben) című, a Gustloff tragédiáját feldolgozó és 2002-ben kiadott regénye nyomán –,

a közvélemény jelentős része felháborító háborús bűncselekménynek könyvelte el

a közel négyezer gyerek és fiatalkorú, valamint asszonyok és civilek ezreinek halálát okozó szovjet tengeralattjáró-támadást.

Günter Grass Nobel-díjas német író 2002-ben megjelent regénye nyomán került a viták kereszttüzébe a Wilhelm Gustloff tragédiája. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

A nemzetközi hadijog, így elsősorban a tengeri hadviselés szabályairól elfogadott genfi konvenció 1907. évi X. kiegészítése azonban a felfegyverzett és/vagy katonákat is szállító, polgári lajstromú személyszállító hajót vagy kórházhajót nem minősíti védett célpontnak.

Wilhelm Zhan korvettkapitány, az U-69 parancsnoka. FORRÁS: U-BOAT.NET

Amikor a Wilhelm Gustloff elhagyta Gdynia kikötőjét a Kriegsmarine kötelékében állt, amelyet könnyű légvédelmi gépágyúkkal szereltek fel, és a hajó nem viselte a sebesültek szállítására vonatkozó megkülönböztető jelzést sem.

Az óceánjáró ezért a hadijog szerint legális katonai célpontnak számított, minden, a Wilhelm Gustloff elsüllyesztésével együtt járó borzalom ellenére is. Wilhelm Zhan korvettkapitány, az U-69 egykori parancsnoka ugyancsak az óceánjáró fedélzetén tartózkodott.

A tapasztalt tengeralattjárós tiszt azt tanácsolta Petersen kapitánynak, hogy maradjon közvetlenül a part közelében, teljes elsötétítésben, és cikcakkban haladjon egy ellenséges búvárnaszád feltételezhető támadása ellen védekezve.

Friedrich Petersent, a Wilhelm Gustloff parancsnokát azonban a partközeli vizekbe telepített aknák sokkal jobban aggasztották, mint a szovjet tengeralattjárók. Ezért figyelmen kívül hagyva Zhan korvettkapitány tanácsát úgy döntött, hogy eltávolodik a parttól, és kifut a nyílt tengerre.

Kitört a hóvihar, felkapcsolták a fényeket

A sokszorosan túlterhelt Wilhelm Gustloff, mintegy tízezer emberrel a fedélzetén, végül 1945. január 30-án 12 óra 20 perckor futott ki Gdynia kikötőjéből.

A kikötő bejáratánál manőverező kisebb hajók miatt Petersen kapitánynak azonban meg kellett állnia,

és e tétlen várakozás hosszú percei alatt kisebb dereglyékről újabb menekültek százai szálltak a már amúgy is túlzsúfolt Wilhelm Gustloff fedélzetére.

Nemcsak civilek, hanem katonák is felszálltak a Wilhelm Gustloff fedélzetére. FORRÁS: BUNDESARCHIV

Amikor szabaddá vált a kikötő bejárata, az óceánjáró a Balti-tenger nyílt vizei felé vette az irányt. Az eredeti terv szerint a hajó Swinemünde kikötőjébe vitte volna a fedélzetére vett tömeget, közös rajt alkotva a Hansa utasszállítóval. A Hansa azonban műszaki meghibásodás miatt kénytelen volt visszafordulni, a Wilhelm Gustloff ezért egyedül vágott neki a nyílt víznek.

A kíséretet ellátó Löwe romboló. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

A hatalmas, menekültekkel túlzsúfolt óceánjárót csak a Löwe romboló kísérte.

De Petersen kapitány ennek ellenére sem aggódott különösebben az éjszakába nyúló út miatt, és nem számított szovjet tengeralattjárók felbukkanására sem, mert a szupermodern, nagy tűzerejű Admiral Hipper nehézcirkáló jelentős rombolófedezettel éppen a Wilhelm Gustloff útvonalának térségében tartózkodott.

Az Admiral Hipper nehézcirkáló. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

Este nyolc óra körül kitört a hóvihar, és az orkánerejű szél magasra korbácsolta a hullámokat.

A túlterhelt óceánjáró csak nagyon lassan tudott haladni a hajót dobáló hullámok hátán. A hóvihar miatt kritikusra lecsökkent a látótávolság, ezért Petersen kapitány parancsot adott a jelzőfények felkapcsolására, ezzel akarta elkerülni a közelben elhaladó más hajókkal való ütközés veszélyét.

Archív fotó a Wilhelm Gustloff óceánjáróról. FORRÁS: ORIGO

A piros-zöld navigációs fények felkapcsolása után viszont az addig teljes elsötétítésben haladó hajó

messziről is jól láthatóvá vált.

Ez pedig végzetesnek bizonyult a Wilhelm Gustloff, és a hajón szorongó tízezernyi menekült számára.

Felvirrad az iszákos szovjet kapitány nagy napja

A közelben portyázó magányos szovjet búvárnaszád, az S-13 tengeralattjáró parancsnoka, Alekszandr Marinyeszko nem állt éppen a Balti Flotta dicsőségtáblájának élén.

A közismerten részeges tisztnek több fegyelmi problémája akadt, és a büntetőtábort is megjárta pályafutása során.

De főleg az volt fájó Marinyeszko kapitány számára, hogy még egyetlen hajó elsüllyesztésével sem büszkélkedhetett.

Alekszandr Marinyeszko, az S-13 szovjet tengeralattjáró kapitánya. FORRÁS: WORLD WAR HISTORY

Az S-13 január 30.-án nem sokkal éjfél után ért Stolpmünde magasságába, nagyjából abban az időben, amikor Petersen kapitány

éppen egy szemből közeledő német aknamentesítő hajókötelékről kapott hírt

a Wilhelm Gustloff hídján, és emiatt elrendelte a navigációs fények felkapcsolását.

Német aknaszedő kötelék a Balti-tengeren. FORRÁS: BUNDESARCHIV

Az S-13 tornyában fagyoskodó szovjet őrszemek hamarosan kiszúrták a Wilhelm Gustloff fényeit, és azonnal jelezték a kapitánynak, hogy egy hatalmas hajó halad el a közelükben.

A Wilhelm Gustloff tervezett és tényleges útját, valamint az S-13 szovjet tengeralattjáró cirkálását, továbbá a Wilhelm Gustloff elsüllyedésének helyét ábrázoló térkép. FORRÁS: NAVAL HISTORY

A parancsnok rögtön merülést rendelt el, és periszkópmélységből vizsgálta a kiszemelt áldozatát.

Mivel a Wilhelm Gustloffot kísérő romboló nem fedezte fel az S-13-at, a kapitány kiadta a támadási parancsot. (A sors tragikus fintora, hogy az óceánjárót kísérő romboló, a Löwe radarja az S-13 felbukkanása előtti percekben romlott el.) Némi manőverezés után az S-13 három torpedót lőtt ki a rendkívül lassan haladó és ezért könnyű célpontnak számító óceánjáróra.

Az S-13 három torpedót lőtt ki az óceánjáróra. FORRÁS: WW2

Mintaszerű lövés volt ;

az első torpedó a Gustloff orrába csapódott, a második középen, a hajóderék magasságában, a harmadik pedig a gépháznál találta el a túlzsúfolt óceánjárót.

Miután Marinyeszko kapitánya meggyőződött arról, hogy a megtorpedózott hajó halálos sebet kapott, az S-13 sietve elhagyta a koromsötét éjszakában kibontakozó tragédia helyszínét.

Tumultuózus jelentek játszódtak le a sötétbe borult süllyedő hajón

Az S-13 három telitalálata súlyosan megrongálta a hajótestet, és a betörő víztől a Wilhelm Gustloff gyorsan elkezdett a bal oldalára dőlni. A zord időjárás elől a hajó belsejében összezsúfolódott tömeg pánikba esett,

az emberek egymást taposva igyekeztek a fedélzetre jutni a hajótestben gyorsan emelkedő fagyos víz elől.

Nagyon sokan a zsúfolásig megtelt kabinok fogságába esve haltak szörnyű halált, a hajó helyiségeit elárasztó jéghideg vízbe fulladva.

Mindhárom torpedó telibe találta a Wilhelm Gustloff-ot. FORRÁS: WW2

A rettenetes hideg miatt vastag jégréteg rakódott a mentőcsónakok daruira valamint a kötélzetre, emiatt a csónakok nagy részét le sem tudták ereszteni.

De azok sem jártak sokkal jobban, akiknek sikerült a fedélzetre jutniuk,

és a süllyedő hajóról a vízbe vetették magukat. A Balti-tenger háborgó, 0 Celsius fok körüli vízében még a legedzettebb emberek teste is 15-20 perc alatt annyira kihűlt, hogy eszméletüket vesztve örökre elsüllyedtek a dermesztően hideg tengerbe.

A megdőlve süllyedő Wilhelm Gustloff. Több mint 9000 ember veszett oda az óceánjáró katasztrófájában. FORRÁS: WILHELM GUSTLOFF MUSEUM

A haláltusáját vívó óceánjáróról még sikerült rádión riasztani a Kriegsmarine közelben tartózkodó felszíni egységeit. Elsőként a Wilhelm Gustloffot kísérő romboló szállt be a mentésbe; szorosan a hajó mellé állvaa Löwe személyzetének 472 embert sikerült kimentenie a fagyos vízből.

A legtöbb embert, szám szerint 564 hajótöröttet a T-36 hadrendi számú torpedónaszád vette a fedélzetére.

A Gustloff megtorpedózása előtt felbukkant német aknaszedő-hajóraj egységei is teljes gőzzel a tragédia helyszínére siettek; az M 375 jelzésű hadihajó 43 főt, az M 341 pedig 37 embert mentett ki a jeges vízből.

Ez volt a tengerhajózás történetében a legtöbb áldozatot követelő katasztrófa. FORRÁS: MARITIME QUEST

A Gotland teherhajó két fuldoklót, a Göttingen gőzös pedig további 28 hajótöröttet mentett meg. A közelben tartózkodó Admiral Hipper nehézcirkáló is vette a Wilhelm Gustloff vészjelzését, ám Heningst sorhajókapitány a tengeralattjáró-veszélyre figyelemmel úgy döntött, hogy nem áll meg.

Az S-13 torpedóinak becsapódásától számított 45. percben a Wilhelm Gustloffot végleg elnyelte a háborgó tenger.

A Wilhelm Gustloff szörnyű katasztrófájában majdnem 9500 ember – köztük négyezer gyerek és fiatal – vesztette életét. A Wilhelm Gustloff tragédiája követelte a legtöbb áldozatot a hajózás történetében.

Egy tragédia különös utóélete

A Wilhelm Gustloff tragédiájára 1945 után hosszú évtizedekig az elhallgatás sűrű homálya borult. A sztálini háborús propaganda mélyen hallgatott az S-13 „sikeréről”, mert noha a hadijog szerint a Wilhelm Gustloff legális katonai célpontnak számított,

de azt még a legelvakultabb szovjet propagandisták is megértették,

hogy egy, több ezer gyerek, asszony, és civil halálát okozó tengeralattjáró-támadás igencsak kétes értékű dicsőségnek számít.

A Wilhelm Gustloff áldozatai legnagyobb részt civilek voltak. FORRÁS: MARITIME QUEST

De a goebbelsi propagandagépezet is néma csöndben maradt a Wilhelm Gustloff katasztrófájáról.

Joseph Goebbels is elhallgatta a Wilhelm Gustloff tragédiáját. FORRÁS: AFP

Joseph Goebbels úgy vélte, hogy az ügy nyilvánosságra hozatala sokkal többet ártana, mint használna, és csak arra lenne jó, hogy végső kétségbeesésbe kergesse a Kelet-Poroszországban rekedt, a menekülésben reménykedő százezreket.

A Wilhelm Gustloff mélyből felhozozz egyik kabinablaka. FORRÁS: WILHELM GUSTLOFF MUSEUM

Ezért mindkét oldalon maradt a mélységes mély hallgatás.

A Gustloff-tragédia késői utóéletének akadt egy további érdekes mozzanata is. Az S-13 egykori parancsnoka, Alekszandr Marinyeszko 1967-ben elhunyt.

Technikai búvár a Wilhelm Gustloff roncsának belsejében. FORRÁS: ORIGO

A volt tengeralattjáró-parancsnokot, aki mégiscsak sok ezer ártatlan civil haláláért volt felelős, és akit a sztálini propagandagépezet is igyekezett elfelejteni, meglepő módon éppen a gorbacsovi reformkorszak utolsó évében, 1990-ben tüntették ki posztumusz a Szovjetunió hőse érdemrenddel.

Origo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szerelmet ígértek a prostitucióra kényszerített lányoknak (18+)

Géza

Sokkoló videó csak erős idegzetű +18 éven felülieknek!

info

18+ Robbantásos merénylet történt egy törökországi rendezvényen! + Videó!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------