Image default
Divat, szépségápolás

Ez történik a szervezetben 10 órával a körömlakkozás után!

Ezt nem gondoltam volna. Ezek után jobban odafigyelek a lányomra…

Ez történik a szervezetben 10 órával a körömlakkozás után!

Egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy rengeteg népszerű körömlakk márka sokkal károsabb, mint azt gondolnánk.

A kutatók teszteltek 24 nőt, aki festik a körmüket, és figyelték a jeleket, hogy jelentkeznek-e vegyi méreganyagok a szervezetben. Bizonyos idő eltelte után káros toxinokat fedeztek fel a tesztalanyok szervezetében.

Gondolnád?

A körömlakkról beszélünk.

Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők 100% -nál trifenil-foszfátot találtak a szervezetükben 10 órával a körömlakkozás után.

Ezután a kutatók teszteltek 10 különböző típusú körömlakkot. Megállapították, hogy közülük 8 tartalmazta ezt a vegyi anyagot.Ezen túlmenően, 2 üveg körömlakkon fel sem volt tüntetve a káros kémiai vegyület. Ez azt jelenti, hogy akár 20% -a körömlakkoknak, tartalmaz olyan veszélyes vegyi anyagot, amely fel sincs tüntetve az összetevők között.

Mi a trifenil-?

Az egyik fő aggodalom a trifenillel kapcsolatban, hogy megzavarja az endokrin rendszer működését. Hatással lehet a hormon szabályozásra, az anyagcserére, és a szaporodásra.

Ez különösen káros azoknál a lányoknál, akik rendszeresen használnak körömlakkot, hiszen az egészséges hormonális fejlődés elengedhetetlen része a növekedésnek.

A trifenil- komoly kockázatot jelent az egészségre:

• Idegméreg
• Endokrin toxin
• Szaporodási toxin
• Irritálják a bőrt
• Allergén

Egyéb veszélyes körömlakk vegyületek:

Formaldehid
Toluol

Természetes egészséges körömlakkok:

Szerencsére vannak olyan cégek, amelyek úgy döntöttek, hogy létrehoznak olyan természetes alapanyagokból készült körömlakkot, amelyek megszüntetik a kockázatát az allergiának, a ráknak és hormonális betegségeknek.

1 • Honeybee Gardens
2 • Acquarella
3 • SpaRitual
4 • Peacekeeper Cause-Metics

Igaz, hogy a festett körmök nagyon szépek, de tényleg érdemes ilyen kockázatot vállalni? Jól gondold át milyen körömlakkot használsz!

Forrás: sztorivilag.com

Hasonló hírek

A jó szemöldök ismérve: íves, formás, harmonikus

info

Így tüntesd el a fekete karikákat a szemed alól kávéval! Nekünk bevált, nem kell többé drága kozmetikum!

Mazsi

Miért félünk az overalltól?

info