Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez rosszabb, mint az Iszlám Állam, semmi nem állhat ellen neki
Külföld

Ez rosszabb, mint az Iszlám Állam, semmi nem állhat ellen neki

A “klí­ma­mig­rán­sok” ha­tal­mas hul­láma hagyja el ha­zá­ját – meg­in­dul a harc az él­hető te­rü­le­te­kért.

A globális felmelegedés miatt az elkövetkező évtizedekben egyre több régió válik lakhatatlanná, milliók kényszerülnek otthonaik elhagyására. A klímaváltozással kevésbé érintett területeken pedig fokozódik a migránsok nyomása.

Ez rosszabb, mint az Iszlám Állam, semmi nem állhat ellen neki
Fotó: Europress / Hector Retamal – AFP

A Klímaváltozási Katonai Tanácsadó Testület vezérőrnagya, Munir Muniruzzaman szerint a klímaváltozás okozta problémákkal mindenki tisztában van, de csak beszélnek róla.

Hiába írta alá közel 200 ország a Párizsi klímaegyezményt, ennek ennek egyelőre nincs semmilyen hatása. Közben földrésznyi területeket az embertelen hőség  tesz lakhatatlanná, máshol az olvadó jégtakaró miatt emelkedő tengerszint miatt városok kerülhetnek víz alá.

Ez rosszabb, mint az Iszlám Állam, semmi nem állhat ellen neki 1
Fotó: Europress / STR – AFP

Az egyre jelentősebb vízhiány például háborúhoz is vezethet India és Pakisztán között, Banglades pedig 2050-re területe 20 százalékát fogja elveszíteni a tengerszint emelkedése miatt – csak innen 30 millió ember fog útra kelni, új otthont keresve.

„A nemzetközi közösség most több ezer szíriai migráns elhelyezésével sem tud megbirkózni. Képzeljék el, mi lesz akkor, mikor több millió ember indul el a biztonságos területek felé…”

Ez rosszabb, mint az Iszlám Állam, semmi nem állhat ellen neki 2
Fotó: Europress / Eitan Abramovich – AFP

Muniruzzaman szerint a migránshullámot a falak sem fogják megállítani. Ezek az emberek ugyanis a biztos halálból indulnak el, és úgy érzik, már nincs mit veszíteniük. Szerinte a megoldást csak globális szinten lehet megtalálni, mert ha az egyes országok fegyverrel próbálnák majd megállítani a menekülthullámot, az végül egy újabb világháborúhoz vezethet.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A Heineken feladta a harcot

Mazsi

Rejtélyes gyilkosság? Magyar férfi holttestét találták meg Hollandiában

Mazsi

Öt évre kitiltanak két orosz tévést Ukrajnából

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------