Főoldal » Ez nem vicc: feltámadnak a gyapjas mamutok!
Tudástár - minden érdekesség

Ez nem vicc: feltámadnak a gyapjas mamutok!

Ha­tal­mas, hosszú bun­dájú, hónak-fagy­nak el­len­álló ős­lé­nyek jár­nak nem­so­kára kö­zöt­tünk!

4500 évvel ezelőtt még gyapjas mamutok népesítették be a Földet – 2019-ben pedig újra vígan sétálhatnak a természetben. Amerikai tudósok ugyanis azt ígérik, ekkora sikerül feltámasztaniuk, illetve génmanipuláció segítségével „újrakreálniuk” az őslényeket.

Ez nem vicc: feltámadnak a gyapjas mamutok!

A Harvard kutatói még 2015-ben indították el a projektet, melyben a gyapjas mamut génjeit az elefántokéval keverik. Mostanra 45 DNS-láncot sikerült már összekapcsolniuk, és még közel két évi munka maradt ahhoz, hogy a gyapjas mamutra erősen hasonlító hibridet életre keltsék. A modern óriásállatnak is hosszú bundája és vastag zsírrétege lesz, és különösen jól bírná a hideget.

A tudósok legmerészebb tervei szerint a nőstény mamutoknak egy mesterséges méhet is növesztenének, hogy későbbiekben önállóan tudjanak gondoskodni a fajfenntartásról. Azért van szükség a mesterséges megoldásra, mert a „természetes úthoz” elefánt-béranyákat kéne alkalmazni, de a fajt így is a kihalás veszélyezteti, ezzel pedig még inkább kockáztatnák épségüket.

Bár a projekt több kritikusa szerint is etikátlan ennyire belenyúlni a természet rendjébe, a professzorok szerint a mamut-projekt az elefántoknak is jobb túlélési lehetőséget biztosít, valamint a globális felmelegedés elleni harcban is hasznosak lehetnek.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Ezek a világ leggazdagabb országai

Géza

Rejtélyes szörnytetemet talált az anyuka egy erdőben – fotó

Edit

EXKLUZÍV – “Ki Koránt vet, dzsihádot arat!” – VIDEÓ!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------