Image default
Életmód hírek

Ez most komoly? A szextől tényleg elmúlik az allergiás nátha?

Egészen elképesztő dolgot állítottak a Tabriz Orvostudományi Egyetem munkatársai, szerintük a szex képes enyhíteni az allergiás nátha tüneteit…

Miért csak a férfiak nátháján segít a szex?

Kellemetlen tüsszögés, orrfolyás és szemviszketés? A Tabriz Orvostudományi Egyetem munkatársai szerint a szex képes enyhíteni ezeket a tüneteket. A kutatók állítják, hogy az együttlét során a hajszálerek összehúzódnak, és ennek köszönhetően az orrban lelohad a duzzanat, így újra könnyebben juthat levegőhöz az allergiás beteg. Szakértők szerint ennek a „módszernek” egyetlen hátránya, hogy ez csak és kizárólag a férfiak kiváltsága, a tünetek mérséklődésének ugyanis az ejakulációhoz van köze.

Na de kinek van kedve náthásan hancúrozni?

Ilyenkor nyáron rengeteg ember életét megkeseríti a pollenallergia. Legtöbbjük az augusztustól október végéig virágzó parlagfű miatt tüsszög, köhög vagy fújja az orrát. Ennek a gyomnövénynek a terjedése rendkívül agresszív, az irtását pedig hiába rendelik el, még a nyaralóhelyek közelében is burjánzik. Könnyű lenne, ha az allergiás panaszokat valóban megszüntetné egy-két romantikus együttlét, de a valóságban ez közel sincs így. Kezdjük ott, hogy náthásan, eldugult orral, viszkető szemmel az embernek nincs is igazán kedve hancúrozni.

Az allergiás nátha tünetei álmatlan éjszakákat okozhatnak, és az ember tiszta ideg, ha nem képes magát rendesen kialudni. Folyton felriad, mert az eldugult orra miatt nem kap levegőt, vagy mert az éjszaka közepén tör rá egy nagyobb tüsszögési roham. A kialvatlanság pedig koncentrációzavart okoz, hosszú távon rámehet a családi béke is, és a kiegyensúlyozott szexuális élet ilyenkor gyakran csak álom marad.

Mi az, ami mindenkinek segít?

Nőknek és férfiaknak is hasznos, ha ilyenkor alkalmazunk néhány praktikát. Érdemes a hálószoba levegőjét párásítani, jól tesszük, ha az ágyba csak zuhanyozás után fekszünk be, és hajat is mosunk, hogy a napközben a testünkre, illetve a hajunkba tapadt pollenek ne legyenek hívatlan hálótársaink. És persze az is nagyon fontos, hogy megfelelő orrspray-t használjunk. Az allergiás panaszok jellemzően nem múlnak el egy héten belül, ezért fontos, hogy olyan készítményt válasszunk, ami nem okoz függőséget 7-10 napos használat után sem. Hasznos segítség lehet az ectoin tartalmú orrspray, amely nedvesíti és védi az orrnyálkahártyát, illetve csökkenti a duzzanatot.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Depositphotos.com

Hasonló hírek

Nagy bajban a hintából kizuhant Krisztofer családja: el kell hagyniuk az otthonukat, de elképzelésük sincs, hova tudnak költözni

Géza

7 mód, ahogyan megkülönböztetheted a hamisított parfümöt a valóditól!

Edit

Sokak élete függhet attól, mit művel ez a cigány fiú

info