Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez már az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) is sok volt
Külföld

Ez már az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) is sok volt

Ki gondolta volna: az EBESZ a Donbasszban a milicistáknak adott igazat, és az ukrán hadsereget vádolta meg a megállapodás meghiúsításával

Az ukrán radikálisok újfent megmutatták a világnak, hogy a kelet-ukrajnai konfliktus békés rendezése őket nem érdekli. A csapatszétválasztásra, az egyeztetett helyszíneken most sem került sor. Az EBESZ pedig immár a Donbassznak adott igazat.

Ukrán részről nem közölték, hogy készek lennének csapataik visszavonására. És egész egyszerűen figyelmen kívül hagyták Luganszk jelzését, hogy ők befejezték az előkészületeket a csapatok hátrébb vonására.

Minderre még az sem hatott, hogy az ukrán nemzetbiztonsági kabinet nyilatkozatban erősítette meg: a csapatok szétválasztása nem veszélyezteti a civil lakosságot. (1) A Donyecki Népköztársaság (DNR) képviselője pedig azzal vádolta Kijevet, hogy meghiúsította a „normandiai négyek” egyetértése nyomán született megállapodást.

Az események ilyen alakulása újfent csak azt bizonyítja, hogy a hivatalos Kijev teljességgel képtelen féken tartani a radikálisokat.

Az egyoldalúan kikiáltott népköztársaságok külügyminisztériumai felszólították a garantáló országokat (2): vessék latba befolyásukat az ukrán vezetésnél. És ha az EBESZ megfigyelői mindeddig következetesen igyekeztek „semmit sem látni” és „semmit sem hallani”, ez alkalommal az ő türelmük is elfogyott.

https://dnr-pravda.ru/ukrainskie-siloviki-v-tretij-raz-sorvali-razvedenie-na-uchastke-otvoda-sil-v-rajone-petrovskogo/

Az ukrán hadsereg már harmadszor hiúsította meg a csapatok szétválasztását a Petrovszkoje környéki frontszakaszon

  1. október 11.

Ruszlan Jakubov, a Donyecki Népköztársaságnak (DNR) a tűzszünet végrehajtását felügyelő és koordináló többoldalú Bizottságban (SZCKK) lévő képviseletének vezetője bejelentette: az ukrán fegyveres erők már harmadszor hiúsították meg a csapatszétválasztást Petrovszkoje térségében. Ezért a következő minszki tárgyalási fordulóig újabb kísérletek erre már nem lesznek.

„Ma annyit mondhatok: ez volt a harmadik határidő, amit a csapatszétválasztást célzó gyakorlati intézkedések megtételére adta. Ezekre az intézkedésekre nem került sor, ami az ütemterv meghiúsítását jelenti. Most már majd megvárjuk az újabb minszki találkozót” – közölte a DNR képviselője az SZCKK-ban.

Mint emlékezetes, a kontaktcsoport által jóváhagyott ütemterv szerint Petrovszkoje térségében október 9-én kellett volna megkezdeni a csapatszétválasztást. Donyecki részről szerdán és csütörtökön is (3), több alkalommal is fellőtték a jelzőrakétát, annak jeleként, hogy készen állnak a folyamat megkezdésére. Ukrán részről azonban sehogy sem történtek válaszlépések. Donyecki részről közölték: október 11 az az utolsó nap, amikor – az ütemterv alapján – a feleknek vissza kell vonniuk haderőiket.

Megjegyzések:

(1)  Az ukrán szélsőségesek (az „Azov”, illetve a belőle alakult „Nemzeti Hadtest” nevű terrorkülönítmény és annak parancsnoka, Andrej Bileckij) többször is kijelentették: meg fogják akadályozni a csapatok szétválasztását. Arra hivatkoztak, hogy az „veszélybe sodorja a helyi lakosságot” (például azzal, hogy „a szakadárok kezére adja” a kérdéses településeket. Ennek eddig pont a fordítottja történt: a demilitarizált övezetek – „szürke zónák” – ukrán megszállásával korábban már felszabadított települések tucatjai, és lakosaik kerültek ismét a náci rezsim rémuralma alá. Ezekre a területekre, értelemszerűen, már nem fog kiterjedni a „különleges státusz”.)

(2)  A minszki megállapodások végrehajtását garantáló országok: Németország, Franciaország, illetve Oroszország.

A nyugati – mindeddig sikeres – hazug, demagóg, a világ kormányait is orruknál fogva vezető propaganda állításával ellentétben, Oroszországnak, mint garantáló államnak, értelemszerűn nem kell teljesítenie – nem teljesítenie kell – a minszki megállapodásokat. Hanem, hasonlóan a másik két országhoz, azok végrehajtását kell ellenőriznie. Ezért jogtalanok „a minszki megállapodások nem teljesítése” miatt Oroszországra kiszabott szankciók!

Ha, ugyanis, Oroszország tényleg a konfliktus résztvevője lenne – amiért is csakugyan köteles lenne végrehajtani a megállapodást – a minszki megállapodást előkészítő tárgyalások nyugati résztvevői nyilván sohasem egyeztek volna bele, hogy Oroszország a szerződésnek a garantálója és ne a résztvevője legyen. És így nem lehetett volna, ebben az ismert formájában, aláírni a minszki megállapodásokat. Ezzel az égbekiáltó nyugati hazugsággal – Oroszország jogtalan büntetgetése mellett – azt sulykolják a világközvélemény agyába, hogy Moszkva mégis részese a konfliktusnakÍgy lesz egy ukrajnai belháború helyett „az Ukrajnát ért orosz agresszió” – amire hivatkozva Nyugaton (újra) megindult a kardcsörtetés, az eszméletlen iramú fegyverkezés, a korábbi leszerelési megállapodások megtorpedózása és felrúgása. Ezért kell nekünk is a magyar adófizetők pénzéből „védelmeznünk” a Baltikum ön- és közveszélyes, háborús uszító, minket az új világháborúba taszigáló, a nemzetiségeik jogait lábbal tipró fasiszta rezsimjeit.

(3)  A donyecki és luganszki fél szerdán (október 9-én) és csütörtökön (október 10-én) is újabb egy-egy nap haladékot adott az ukrán félnek a csapatok szétválasztásának megkezdésére való felkészülésre.

Csikós Sándor

Hasonló hírek

Gazdája kidobta a kutyát az utcára, szegény nem értette, megpróbált visszamászni az autóba (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Két orosz tengeralattjáró-vadászt fogtak el amerikai harci gépek

Edit

Német lap: a német hírszerzés együttműködik az Aszad-rezsim titkosszolgálatával

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!