Főoldal » Ez már a kánikula – erre figyeljen!
Belföldi hírek

Ez már a kánikula – erre figyeljen!

hoseg3
forrás: MTI

A Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki Budapest és 15 megyére. Valamint továbbra is érvényben van, hétfő éjfélig az ÁNTSZ által elrendelt hőségriadó.
A rettentő hőség várhatóan tömegeket vonz majd a vízpartokra a hétvégére, ezért sok fürdőben hosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket.

A meleg már pénteken is nehezen viselhető volt. Vizet osztottak a Nyugati pályaudvarnál és a főváros mellett nagyobb, vidéki állomásokon is hűsítővel kínálták az utasokat. Budapesten az utakat is folyamatosan locsolják.

Egyre több beteghez hívnak mentőt is. Az idei első hőséghullám a szív és érrendszeri betegségben szenvedőket viseli meg leginkább. Nekik nem elegendő a folyadékpótlásra figyelni. Tar Balázs, a Jósa András Oktatókórház kardiológus főorvosa szerint ilyen melegben gyakrabban kell ezeknek a betegeknek megmérni a vérnyomását. Ha bármi változás van, azonnal konzultálni kell a kezelő orvossal – tette hozzá.

Az állatok is nehezen viselik a meleget. Az állatorvos azt mondja, a tűző napon kikötött vagy az autóba bezárt állatok, akár el is pusztulhatnak. Mésző Zoltán az M1 Híradójának azt mondta, hogy mivel az állat nem tudja a testében termelődő hőt leadni, hőtorlódás alakulhat ki a szervezetben.

Hasonló hírek

Pénzkidobás lenne a kerítésépítés?

Edit

55 ezer 114-en kérik a választók bizalmát – október 13. a számok tükrében

Géza

Leviszi a ház tetejét a repülő Rákosmentén!

Mazsi