Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez lenne a mennyország kapuja? Elképesztő látvány a kínai szikla tetején álló épület..
Külföld

Ez lenne a mennyország kapuja? Elképesztő látvány a kínai szikla tetején álló épület..

Egyszerűen lélegzetelállító a templom, ami nem feltétlenül tériszonyosoknak való hely.

fanjing hegy
A vallástól függetlenül is előszeretettel látogatnak meg az emberek templomokat: már gyerekként is sokakat visznek az osztálykirándulások alkalmával ilyen épületekbe, de a felnőtt életben is gyakran kerül fel a bakancslistára egy-egy híresebb imaház az utazások alkalmával.

Vannak azonban olyan templomok is, amik nem az építészeti megoldásaiknak vagy a belsejükben található csodás freskóknak köszönhetik azt, hogy rengeteg látogató kíváncsi rájuk: az elhelyezkedés is sokat nyom a latban, és erre egy kínai kápolna a legjobb példa.

Olyan, mint a mennyország kapuja

Kína nemcsak természeti értékekben gazdag ország, hanem a kultúrájuk is nagyon sokszínű és régi korokra visszanyúló, ez az egyedi, sajátos látásmód pedig az építészetben is megjelenik. Azonban még a rendkívüli adottságok ellenére is különlegesnek számít egy picike, ám annál gyönyörűbb templom: tényleg olyan, mintha a mennyországhoz vezető út első állomása lenne.

 

Az ország délnyugati részén, Kujcsou tartományban helyezkedik el az a kis templom, amit a fekvése tett ismertté és a világon egyedülállóvá: a Vuling-hegység legmagasabb hegyén, a Fandzsing-hegyen található az a kiemelkedő sziklacsúcs, a Vörösfelhő Aranycsúcs, ahol egy olyan épületegyüttest emeltek, ami szédületes magasságból néz le az alatta elterülő szakadékra.

A buddhisták szent helyként tekintenek a 2570 méteres magasságban fekvő templomra, úgy hiszik, hogy ezt meghódítva elérhetik a megvilágosodást.

Megéri a több ezer lépcsőfokot megmászni

Az épületegyüttes a Buddha templomából és Maitreya templomából áll, ezeket pedig egy szűk hasadék választja el egymástól, de a felette emelt híd biztosítja az átjárást. Az idelátogatóknak azonban nem csak a különleges természeti, kulturális és vallási örökség teszi színesebbé a napját: még egy kiadós testmozgás élményével is gazdagodhatnak, hiszen a hegy tetejére 8000 lépcsőfok vezet, de megéri, hiszen elképesztő látványban lesz része annak, aki felkapaszkodik a hajmeresztő csúcsra.

A buddhisták szent helye nem az egyetlen érdekesség a hegységben: a terület számos rendkívül ritka és egyedülálló természeti kincsnek ad otthont, itt található Kína legnagyobb vízesése, de 3724 növényfajt is számontartanak, amikből sok rendkívül ritka, és csak ezen a vidéken él. De különleges állatfajok is előfordulnak itt: az arany piszeorrú majommal sehol máshol nem találkozni a világon természetes közegében, csak itt.

 

A 7. és 10. század között, amikor a Tang-dinasztia uralkodott, rengeteg ilyen jellegű buddhista szentélyt emeltek a hegycsúcsok, sziklák tetejére, mára azonban már csak kevés maradt fenn ép állapotában, ráadásul még ritkább az, amely még látogatható is bárki számára.

A Fanjing-hegy tetején épült kolostort a feljegyzések szerint 1559-ben építették, és 2018-ban az UNESCO világörökség részévé nyilvánították.

femina, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Élő: Donald Trump már a Fehér Házban érezheti magát

Edit

Magyarok is veszélybe kerültek a hawaii vulkánkitörés miatt (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Ránk robbantja a szupervulkánt Kim Jong-un

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------