Image default
Egészség - betegség

Ez lehet a megoldás a rákra? Tudósok zsírrá alakítottak rákos sejteket

Egereken működött, de vajon embereken is fog?

Ígéretes eredmény, de nem az első, amiről ez elmondható. Turbóztak már immunrendszert a rák legyőzésére, indiai tudósok szerint csilivel is túl lehet élni a dolgot, de nanorobotokat is fejlesztettek már erre a célra. Most a mellrákot vette górcső alá egy kutatócsoport, különleges gyógymódot alkalmaztak.

A Science Alert kifejtette a két biológiai folyamatot, amelyek a sejtek átalakulásáért felelnek. A kutatók ezeket indították el azokban az egerekben, amelyekbe korábban agresszív rákos sejteket ültettek. A kísérlet sikeres volt, a rákos sejtek nagy részét sikerült zsírrá alakítaniuk, ezt nevezik adipogenesisnek.

Tehát nem az összes rákos sejt alakult zsírrá, viszont ezek nem szaporodtak tovább, amelyek pedig átestek az adipogenesisen, nem alakultak vissza. Az alábbi képen látható, ahogy a zölddel jelölt rákos sejtek megritkultak, és zsírrá váltak, azok a barna pacák. A piros pötty a baloldali képen eredeti zsírsejt.

(University of Basel)

A jövőben úgy gondolják, hogy a kemoterápiával párhuzamosan kezelhetik az embereket ezzel a módszerrel. Mondjuk az emberkísérlet még odébb van.

nuus

Hasonló hírek

Ez is lehet az álmatlanság oka!

Edit

5 ártalmas élelmiszer, amit jobb, ha nem adsz a gyerekednek

Edit

3 napos szódabikarbóna-kúra a megfázás és influenza ellen

Mazsi