Image default
Életmód hírek

Ez kinek a szégyene? Idősek otthonába került Lerch István! Oszd meg!

Lerch István (Született Budapesten, 1953. szeptember 16-án) Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, zongorista, énekes, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kjitüntetettje és számos zenei díj tulajdonosa, idősek otthonába került!

Lerch István egy év alatt kétszer is agyvérzést kapott.

Orvosai csodával határos módon meg tudták menteni az életét, azonban a zeneszerző azóta csak árnyéka önmagának. Állapotáról unokatestvére, Kassai György mesélt a Best magazinnak:

– Egy év után kötelező elhagyni a rehabilitációs intézetet. István most egy Pest környéki idősek otthonában van. Nincs gond a hellyel, szép környezetben van, a gondozók kiválóak, csak épp nem ott lenne a helye. Jár hozzá hetente kétszer gyógytornász és logopédus, de a teljes felépüléshez ez neki már kevés. Az orvosok azt mondták, hogy akár otthon is lehetne folytatni a rehabilitációját, ott lenne a legjobb helye. Legszívesebben hazáig futnék vele, de a törvények erre nem adnak lehetőséget. Annyit tehetek mindössze, hogy amilyen gyakran csak tudom, látogatom.

Azt látom rajta, hogy nagyon erős, meg akar gyógyulni, már eddig is szép eredményeket ért el. Az egykor félig lebénult, magatehetetlenül fekvő, jelentősen lesoványodott ember ma már csak ül. eszik, kikerekedett az arca, énekel, elmondja a hét napjait a maga sérült módján. Tele van érzelmekkel, érti, amit mondok neki, és válaszol is rá. Arra a kérdésre, hogy szeretne-e hazamenni, egyértelműen mosolyogva és reménykedve bólintott, hogy igen. Szerintem sokkal intenzívebben kellene vele foglalkozni.

Forrás: Színes Ász

Hasonló hírek

Meglepő tanévnyitó egy budapesti iskolában

Géza

Egyedülálló a magyar diákok külföldi nyelvtanulási lehetősége

Géza

Egy jó alvás után jobban emlékezünk sok mindenre

Edit