Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez ijesztően közel volt: a Föld mellett suhant el egy gigászi aszteroida – A NASA emberei csak későn kapcsoltak
Tudástár - minden érdekesség

Ez ijesztően közel volt: a Föld mellett suhant el egy gigászi aszteroida – A NASA emberei csak későn kapcsoltak

A NASA belsős kommunikációja arról árulkodik, hogy a szakemberek nem voltak teljes mértékben a helyzet urai, igencsak meglepődtek, amikor egy óriási aszteroida suhant el a Föld mellett – írja az Axios.

BuzzFeed által megszerzett e-mailekből kiderült, hogy a NASA-nál dolgozó munkatársak egy része szerint nem megfelelő a szervezet infrastruktúrája, a veszély észleléséhez.

A 2019 OK jelű égitest nagyjából 64 ezer kilométerre száguldott el a bolygótól, ez csillagászati szempontból rendkívül kis távolságnak számít.

A szakértők szerint az objektum becsapódva egy 80 kilométer sugarú körben borzalmas pusztítást okozott volna.

Egy ideje folyik már a vita a Kongresszus és a NASA között arról, hogy érdemes-e fejlettebb aszteroida-figyelő rendszert kiépíteni. Az űrhivatal szeretné elérni, hogy a törvényhozás támogassa a Földre potenciálisan veszélyes objektumok azonosítására alkalmas távcsövek és űrszondák létrehozását.

Az egyik e-mailben Lindley Johnson, a NASA bolygóvédelmi tisztje azt írta, a 2019 OK átsurrant a rendszeren, az eset ezzel jól rávilágít a hiányosságokra. Ehhez hasonló nagy objektumok egyébként ritkán kerülnek ilyen közel a Földhöz, a becslések alapján százévente két hasonló esemény történik.

Forrás: Blikk.hu /(24.hu)

Hasonló hírek

Új információ derült ki a Balaton vizéről

Géza

Lények, amiknek eredetét senki nem ismeri!

info

Százöt éves afgán bevándorló érkezett Horvátországba

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------