Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez az ember, a saját maga által közzétett anyagban, több mint 15 db törvénybe ütköző cselekményt és bűncselekményt követett el! Várjuk a fejleményeket! Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ez az ember, a saját maga által közzétett anyagban, több mint 15 db törvénybe ütköző cselekményt és bűncselekményt követett el! Várjuk a fejleményeket! Hirmagazin.eu

A minap számolt be a média arról, hogy Orosz Mihály Zoltán, Érpatak volt polgármestere ellen körözést adott ki az eljáró hatóság, mert nem jelent meg egy idézésen büntetőügyben. A körözést azóta levette a hatóság, mert időközben elfogták a gyanúsítottat.

Orosz Mihály Zoltán ellen becsületsértés miatt adtak ki nyilvános körözést, miután 2014-ben volt izraeli elnökök fényképével ellátott bábukat végzett ki nyilvánosan. Az ügyben az izraeli nagykövetség fordult a Legfőbb Ügyészséghez.

Orosznak nem ez az első gyanúsítása, idén februárban –

a NAV Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki az akkor még Érpatak polgármesterét. Információink szerint Orosz Mihály Zoltánt költségvetési csalással gyanúsították – két olyan ügyről van szó, melyeket az Átlátszó tárt föl még 2016-ban.

Az egyik ügyben a gyanú szerint Érpatak önkormányzata több olyan munkavállalónak fizetett ki munkabért, akik valójában nem a település, hanem egy jogilag nem létező szervezet, az Érpataki Modell Hálózat számára végeztek munkát. Ezen a fizetési listán szerepel Mezőkövesd egyik önkormányzati képviselője, Fügedi Richard is.

Fügedi a Jobbik ifjúsági tagozatának alelnöke, több évig Orosz Mihály Zoltán jobbkezének számított. 2016-ban személyesen is találkoztunk vele: előbb Budapesten, ahol Orosz egyik Kossuth téri performanszáhozasszisztált, majd nem sokkal később Érpatakon, a polgármesteri hivatalban. Fügedin kívül még három fiatalembert találtunk az épületben – az egyik ajtón található felirat szerint itt volt fellelhető az „Érpataki Modell Országos Hálózata – Központi Bázis”.

Fügedi évekig árnyékként kísérte Oroszt, mígnem 2017 őszén eltűnt a polgármester közvetlen környezetéből. A helyiek jól ismerték „Ricsit” és a többi fiatalt a „bázisról”, de nem találkoztunk olyan falubelivel, aki meg tudta volna mondani, milyen munkát végez Érpatakon Orosz udvartartása.

Ugyanakkor Fügedi egyik legfontosabb feladata volt Orosz fellépéseinek dokumentálása – nem is nagyon fordult elő, hogy ne kísérte volna ezen alkalmakkor a polgármestert kamerával a kezében. Hogy ezt a munkát önkéntesként végezte, vagy kapott érte valamiféle jövedelmet, vagy legalább költségtérítést, azt nem tudni. Vagyonnyilatkozataiban mindenesetre 2016-ig nem említ a képviselői tiszteletdíjon kívül más jövedelmet.

A 2106-os évre vonatkozó vagyonnyilatkozatában viszont bruttó 129 ezer forintos egyéb jövedelmet tüntetett fel, ezt Érpatak önkormányzata folyósított részére. Sajátos ellentmondás, hogy az érpataki polgármester 2016-ban viszont úgy nyilatkozott, hogy a neki dolgozó fiatalok, köztük Fügedi Richárd, egy TÁMOP-os programból kapják a fizetésüket. Más kérdés, hogy Érpatak önkormányzata sosem nyert ilyen támogatást

Fügedit Orosz minden alkalommal, ha erre szükség volt, a „Közszolgálati Tudósító”, az érpataki helyi hírmondó újságírójaként azonosította – ő pedig mindent fel is vett Érpatak önkormányzatának kameráival. De hogy ezeket a felvételeket hol tárolják, és ténylegesen mire használják, azt nem lehet tudni, merthogy a „Közszolgálati Tudósító” –  Érapatak önkormányzatának hivatalos lapja, az egy időszakos nyomtatott kiadvány, amely utoljára 2014-ben jelent meg.

Online változata, televíziós csatornája nincs, ennek ellenére Érpatak botrányhősének minden mozzanata “filmre” kerül, legyen az bírósági tárgyalás, zaklatás, hatósági eljárások vagy épp önkormányzati képviselők megfélemlítése – az ezekről az eseményekről készült felvételek ugyanakkor megtalálhatók vagy Orosz Mihály Zoltán Facebook-oldalán vagy az Érpataki Modell Youtube-csatornáján.

A polgármester ugyanakkor az üggyel kapcsolatban szokása szerint keverni próbálta az önkormányzati teendőket az általa vezetett mozgalom céljaival: „Az Érpataki Modell Országos Hálózata az az érpataki önkormányzati munka védjegye és mindig az Érpatakon folyó önkormányzati munka megismertetése, népszerűsítése és ezzel együtt ez a település egyik legfontosabb olyan reklám lehetősége, mely a település népességfogyási tendenciáit akarja megfordítani és építő szándékú, nyugalomban élni akaró, adófizető, felelősségteljes, kötelezettségtudó lakosság beköltözését szolgálja.”

A jelek szerint a NAV másként látja az esetet, és költségvetési csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Érpatak önkormányzatának polgármesterét. A NAV olvasatában felmerül a gyanú, hogy az önkormányzat olyan munkavállalóknak fizetett havi rendszerességgel százezer forintokat, akik nem Érpatak önkormányzatának dolgoztak, hanem a polgármester politikai karrierjét egyengették.

Információink szerint hasonló okból vizsgálat folyik az önkormányzat megnövekedett dologi kiadásainak egyes tételei miatt, hogy tudniillik azok mennyiben kapcsolódtak önkormányzati feladatokhoz – Orosz nemcsak az Érpataki Modell-turnékra használta az önkormányzat autóját, de hónapokon keresztül hetente többször megfordult Tiszavasváriban, hogy ott adaptálja az „érpataki modell”-t.

Ezzel párhuzamosan Oroszt egy másik költségvetési csalási ügyben is kihallgatták. Ez az ügy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal feljelentésre indult, a megalapozott gyanú szerint a közmunka-programra szánt mintegy 100 millió forint szabálytalan elköltése miatt.

Orosz mindkét esetben tagad és panasszal élt a gyanúsítások miatt.

A két ügyben megkerestük az adóhatóságot, kérdésünkre, hogy igaz-e, hogy Orosszal szemben a fenti eljárások folynak, az alábbi választ kaptuk:

„A kérdésében szereplő személyt a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága az elmúlt napokban valóban két ügyben is gyanúsítottként hallgatta ki nagyobb vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja, illetve jelentős vagyon hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsított a nyomozó hatóság ezen intézkedései ellent panaszt jelentett be. A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség a gyanúsított panaszát mindkét ügyben elutasította, mert azokat alaptalannak találta.” (Becker András – Wenerbach Ábrahám)


A jelenlegi ügyben Orosz úgy adja elő a történeteket, mintha Ő soha nem lett volna gyanúsított, és mintha Őellene boszorkányüldözés folyna. Sajnálatos, hogy az általa a Facebook közösségi médián megjelenített videós anyagban, további, számtalan hasonló és más bűncselekményeket követett el, amivel, lehet, nincs is tisztában, ha pedig igen, annál rosszabb!

Íme a videók, amire Orosz büszke, hogy meg tudta jeleníteni:

https://www.facebook.com/mihalyzoltan.orosz/videos/795714207303175/

https://www.facebook.com/mihalyzoltan.orosz/videos/796145983926664/

Mondd el a véleményedet Te is! Oszd meg! Hirmagazin.eu

Forrás: Facebook, HirTv, atlatszo.hu

Kép: zoom.hu

Hasonló hírek

Ellenzéki képviselők fenyegetik a közmédiát

Géza

Holtan találtak egy nőt szentendrei otthonában

info

Újabb lehúzós trükk dívik

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------