Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Ez apám büntetése” – Megszólalt a békásmegyeri gyilkossággal gyanúsított férfi lánya

Budapest — Saját démonjai miatt egy ártatlan ember életét vette el L. József. A férfi lánya szerelmének az édesanyját ölte meg. Azt hitte, a fiú családja miatt elveszítheti a gyermekét, akihez mindennél jobban ragaszkodik.

– Ez apám büntetése, amiért a párommal maradtam – mondta el a Blikknek a tragédia másnapján a gyilkossággal gyanúsított férfi lánya.

Szerda hajnalban pisztolylövések zajára ébredtek a békásmegyeri Virág utca lakói. L. Lajos négyszer tüzelt, miután meglátta az utcán munkába siető A. Hajnalt. Hiába értek oda a mentők hamar, az asszonynak esélye sem volt túlélni a brutális támadást. Gyilkosa a helyszínről elmenekült, a rendőrség azonban nagyon hamar megtalálta: a saját autójában ült, pár kilométerre a bűncselekmény helyszínétől. A férfi megpróbált magában is kárt tenni, ezért először a mentők látták el.

– Hajnit és a családját mindenki nagyon szerette a környéken, megviselt minket a halála. A férjével, egyik fiával és annak barátnőjével éltek itt. Az asszony óvónőként dolgozott, szerdán is a munkahelyére sietett, amikor ez az őrült ember elvette az életét. A férjét, Istvánt és a fiát a rendőrök ébresztették a szörnyű hírrel. Sokkot kaptak, úgy tudom, a fiúhoz mentőt is hívtak. Soha senkinek nem ártottak, ezért elképzelni sem tudtuk, ki lehetett a gyilkos. Aztán kiderült: a fiú barátnőjének az apja bebeszélte magának, hogy Hajniék elveszik tőle a lányát, csak azért, mert szeretettel bántak vele, befogadták. Teljesen agyára ment ez a tévképzet, olyannyira, hogy képes volt ezt a borzalmat elkövetni – árulta el egy lakó.

                                                                            Hajnal épp kilépett a házból, amikor lelőtték /Fotó: Facebook

A tragédia másnapján egymásból próbált erőt meríteni a gyászoló özvegy, a fia és a gyilkossággal gyanúsított férfi lánya. Ottjártunkkor mindhárman otthon voltak, egyelőre azonban csak pár szót voltak képesek mondani.

– Ha lezárul a nyomozás, hosszabban is beszélünk talán. Most csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon kíváncsi lennék, ki adja ki a fegyvertartási engedélyeket. Én senkire nem haragszom, sőt, a fiam barátnőjén van most a legnagyobb teher – mondta megtörten Hajnal férje, István.

Bevallott mindent

L. Józsefet a rendörök bódult állapotban kapták el, saját autójában ücsörgött. A férfi a helyszínen mindent bevallott, kegyetlen tettét személyes ellentétekkel magyarázta. Jelenleg emberölés miatt folyik ellene nyomozás, amiért 20 év börtönt is kaphat.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Jenei Dorottyát!

Géza

Kábítószerrel kereskedtek (A cikk videókat tartalmaz)

Géza

Friss: Budapesten kiürítették az AsiaCentert!

Géza