Image default
Technika, kommunikáció

Ez alakítja majd át teljesen a mobilos és online fizetési megoldások piacát

Átalakítja a mobilos és online fizetési megoldások piacát a QR-kód, ami leggyorsabban az online fizetésben nyer majd teret, de ott is versenyképes lesz, ahol még készpénzt használnak, vagy ahol nem akarnak kártyás fizetést alkalmazni – hívta fel a figyelmet a magyar tulajdonú BlockBen.

Az észt bejegyzésű vállalat MTI-nek küldött keddi közleménye kiemeli: a következő hónapokban jelentősen megváltozik a digitális pénzügyi szolgáltatások piaca az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének, a PSD2-nek, illetve a 2020-tól bevezetett azonnali fizetési rendszernek köszönhetően. Többek között módosulnak a bolti és online bankkártyás fizetések szabályai, és megjelenik számos új mobilos, valamint online fizetési megoldás – írták.

Ilyen innovatív megoldás a QR-kódos fizetés is, amely olcsó és biztonságos alternatívája lehet a készpénznek és a bankkártyának. Július végén meg is jelent a Magyar Nemzeti Bank QR-kód sztenderdjéről szóló ajánlása: eszerint egy QR-kóddal is lehet majd az azonnali fizetési rendszerre épülő tranzakciókat indítani.

Krocsek Attila, a BlockBen üzletfejlesztési igazgatója a közleményben elmondta: a szolgáltatók közötti verseny eredménye, hogy a fizetéshez egyre kevesebb eszközre lesz szükség, a folyamat gyorsul, mert csökken a fizetésben részt vevő köztes kiszolgálók száma, olcsóbb lehet, mert alacsonyabbak lesznek a fizetendő jutalékok. A BlockBen szakértői szerint a QR-kód az online fizetésben nyer majd teret a leggyorsabban, de azokon a helyeken is versenyképes lesz, ahol jelenleg készpénzt használnak még, vagy kisebb szolgáltatói helyeken, ahol nem akarnak kártyás fizetési megoldást használni.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Napokon át nem lesz elérhető!! Fontos közleményt adott ki!

Géza

Elindult első világkörüli útjára a Solar Impulse 2

info

Az IPhone 7 leveri a laptopokat!

Mazsi