Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ez a nő verte agyon egy kockakővel az állatkert teknősét

Állatkínzás miatt indított nyomozást az Állatkertben agyonütött teknős ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság

– közölte a rendőrség csütörtök este a honlapján. A rendőrség egy 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú nőt keres.

A rendőrség közleménye szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 20-25 év körüli nő szerda délután a XIV. kerületben, a Fővárosi Állat- és Növénykert kifutójában rádobott egy nagyméretű kockakövet egy görög teknősre. Az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni.

A görög teknős (Testudo hermanni) Dél-Európában őshonos mediterrán szárazföldi teknősfaj, szerepel a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény listáján.

Forrás: Police.huForrás: Police.hu

Az ilyen állatfajok egyedeinek elpusztításával vagy károsításával természetkárosítás bűntette valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az elkövető fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt a bűncselekmény elkövetésekor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

police.hu

Hasonló hírek

Újabb letartóztatás a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében

info

Most közölték: tragédia történt a fővárosban

Mazsi

Döbbenetes részletek: terhes lánnyal az oldalán csapódott a busznak autójával a csepeli kamasz – Jogosítványa sem volt

Géza