Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez a nap is eljött! Önkormányzati képviselők ellen emelt vádat az ügyészség Terézvárosban – részletek
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ez a nap is eljött! Önkormányzati képviselők ellen emelt vádat az ügyészség Terézvárosban – részletek

Senki nem hitte volna, hogy eljön a nap: hosszú évek után az ügyészség vádat emelt a terézvárosi ingatlanpanamák ügyében, konkrétan annak az ingatlannak az esetében, amely miatt az egész balhé kirobbant.

A Jókai utca 10 alatti épület eladása, illetve el nem adása körüli történetről van szó.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint 15 ember ellen nyújtottak be vádiratot, a vádlottak között az ingatlanügyleteket támogató önkormányzati képviselők és az azokat nem ellenző jegyzők találhatók.

A vádirat lényege szerint az elidegenítést támogató képviselők több ingatlanügyleteknél megsértették a kötelező versenyeztetésre vonatkozó törvényi, illetve a vételárképzésre vonatkozó önkormányzati rendeleti szabályokat, így reális esélye volt annak, hogy az önkormányzatot vagyoni hátrány éri, amely azonban – a vádlottak magatartásán kívüli okból – elmaradt.

A vagyonügyekért felelős alpolgármester (F. György) előterjesztése alapján a képviselő-testület 2003 májusában a VI. kerület, Jókai utca 10. szám alatti ingatlan elidegenítéséről döntött egy cég részére. A cég 5 millió forint közvetlen megfizetését és a bérleti jogok megváltását vállalta.

Az értékesítést az ügyészség szerint egyes képviselők úgy támogatták, hogy kritika nélkül elfogadták a vevő által készíttetett, egyébként anonim értékbecslést. A határozat alapján az adásvételi szerződést az önkormányzat és a cég megkötötte. 2004 októberében a vagyonügyekért felelős alpolgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület arról határozott, hogy mivel a vevő nem tudott megegyezni a bérlőkkel, emiatt az adásvételi szerződést az önkormányzat felbontja, és arról is döntöttek a képviselők, hogy az ingatlan egy részét az önkormányzat eladja a korábban is vevőként eljáró cégnek.

Ennél az ügyletnél a már kifizetett 5 millió forint foglalóként szerepelt, és a cég közel 130 millió forintos felújítási kötelezettséget is vállalt. A határozat alapján az önkormányzat és a cég az ingatlanrészekre két adásvételi szerződést is kötött. A vevő nem teljesítette a felújítási kötelezettségét, ezért a szerződéseket felbontották, így a vagyoni hátrány nem következett be. A vádirat szerint a vádlottak többsége által veszélyeztetett érték 58,5 millió forint, ennyivel értéken alul került volna eladásra az ingatlan. A veszélyeztetett érték 2 vádlott esetén 49,7 millió forint.

A Fővárosi Főügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt tizenöt személlyel szemben részben különösen nagy, részben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Az egykori alpolgármestert hűtlen kezelés bűntette miatt korábban jogerősen elítélték más terézvárosi ingatlanok elidegenítésével kapcsolatban, ezért ellene – a bűncselekményi egységre figyelemmel – perújítási eljárás folyik. Egyes vádlottakat korábban ilyen ügyletek miatt hanyag kezelésben mondtak ki bűnösnek, így az újabb vádemelésnek nem volt eljárási akadálya.

blikk

Hasonló hírek

Maga sem érti, miért borult el az agya: levelet írt osztálytársainak és tanárainak a fiatal győri késelő

Géza

Személyvonat gázolt el egy férfit Győr-Moson-Sopron megyében

info

Az egész falu retteg a kutyagyilkos családjától

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!