Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez a magyar fejlesztésű biciklifék rengeteg gyermek életét mentheti meg!
Autók - motorok - hajók Magyar találmányok Technika, kommunikáció

Ez a magyar fejlesztésű biciklifék rengeteg gyermek életét mentheti meg!

A világon minden szülő rémálma, hogy gyermeke biciklizés közben balesetet szenved, mert nem áll meg a megfelelő pillanatban. Erre nyújt megoldást a magyar fejlesztésű gyermekbiciklifék, a MiniBrake, amely nemzetközi megállapodásnak köszönhetően legkésőbb 2018 tavaszától már a játékboltok és sportszeráruházakban is elérhetővé válik a világ nagyvárosaiban.

Sajnos világszerte rengeteg baleset történik amiatt, mert a gyerekek nem állnak meg időben a biciklivel. A Magyar fejlesztésű biciklifék erre nyújt megoldást.

Amíg a szülő tanítja biciklizni a gyermekét, addig oda tud rá figyelni, és így nem történhet komolyabb baj. Azonban eljön az az idő, amikor a kisgyermek már egyedül biciklizik. Valószínűleg az minden szülő rémálma, hogy gyermeke nem áll meg időben, és baleset történik. Ez nem is csoda, hiszen sajnos rengeteg ilyen baleset van.

A kicsik még sokszor nem figyelnek oda, és felelőtlenül bicikliznek, vagy éppen elveszítik az irányítást a bicikli felett, és ezért történik meg a baj. Erre nyújt megoldást egy Magyar fejlesztésű biciklifék, ami távirányítással kezelhető, így ha éreznénk, hogy baj van, rögtön megállíthatjuk a biciklit.

A féket MiniBrake-nek nevezték el, és akár 50 méterről is bekapcsolható egy távirányító segítségével a fék. Persze arra is ügyeltek, hogy a fék ne hirtelen állítsa le a biciklit, hiszen az is veszélyes lenne. A fék biztonságosan állítja meg a kicsik biciklijét.

Az árát egyenlőre még nem tudni, de valószínűleg hamarosan ez is kiderül.

A MiniBrake innovatív, távvezérlésű biciklifék, amely a szülők kezébe adja a kontrollt a gyermek kerékpárja felett. A magyar fejlesztésű megoldásnak köszönhetően akár 50 méterről, biztonságos fékezéssel megállítható a kicsik biciklije.

Ez a magyar fejlesztésű biciklifék rengeteg gyermek életét mentheti meg!

A 2013-ban három egyetemista, Bognár Dániel, Szesztay Péter és Szirtes Marcell által alapított cég célja kezdettől fogva a nemzetközi piacon való megjelenés volt. 2014-ben, a jelenleg a GB & Partners által kezelt Prosperitas Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap meglátta a lehetőséget az ötletben. Az Alapkezelő szakmai támogatásával kialakított stratégia eredményre vezetett, hiszen legkésőbb 2018-ban, a globális piacokon is megjelenik a termék.

Egy ír székhelyű – gyermek sportszergyártó – cég látta meg a fantáziát a magyar találmányban. A hosszas tárgyalássorozatot követően a felek szerződést kötöttek, így az ír cég saját értékesítési hálózatába integrálva forgalmazza a terméket és fejleszti a MiniBrake-kel közösen.

 „Több éves, kitartó munka eredménye a megállapodás, amelynek köszönhetően elértük kitűzött célunkat: a világ bármely pontján ott lesz a MiniBrake. Nagyszerű, hogy egy magyar startup terméke megjelenik a világpiacon, és egy globális partnerrel közösen fejleszthetjük tovább termékünket biztosítva ezzel megannyi gyermek biztonságos közlekedését. Itt azonban nem állunk meg, már újabb ötleteken dolgozunk.” – emelte ki Szirtes Marcell, a MiniBrake egyik alapítója.

A magyar startup 2017 márciusában globális, gyártási és forgalmazási szerződést kötött a Yvolve Sports Ltd.-vel, amely az egyik legnagyobb szereplő a világ gyerekkerékpár-piacon. A magyar projektgazdák és a GB & Partners továbbra is aktív szerepet játszik a termék marketing- és értékesítési stratégiájának kialakításában, illetve segítséget nyújtanak az Yvolution által vezetett fejlesztés során.

 

Hasonló hírek

1966 – micsoda kocsi!

info

Újra itt az Internet Fiesta

info

Jön az igazán biciklisbarát KRESZ?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------