Főoldal » Ez a következő lépés az új budapesti híd megépítéséhez
Gazdaság

Ez a következő lépés az új budapesti híd megépítéséhez

Folyamatosan halad előre az új Duna-híd projektje, melynek helyszínéről és támogatásáról a főváros és a kormány is megegyezett már.

Miután már korábban megkötötték a szerződést dél-budapesti új Duna-híd tervpályázatának nyertesével (a holland Van Berkel en Bos U.N. Studio B.V.-vel és a brit Buro Happold Consulting Engineers P.C.-vel), most a tervhez szükséges statikai munkálatokra kötöttek szerződést a Főmterv Zrt.-vel.

A projektet, melynek helyszínéről és megvalósulásáról nemrég a kormány és Budapest képviselőiből is álló Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa megegyezett, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. bonyolítja le.

Hazai és külföldi cégek közül magyar nyert

A mintegy fél kilométer hosszú, 2×3 sávos híd kivitelezésének előkészítéséhez szükség van az engedélyezési és ajánlati tervek ellenőrzésére, illetve az ajánlati tervek független statikai számításainak elvégzésére is. A 7 – hazai és külföldi – pályázó között nyertes Főmterv ezeket a feladatokat nettó 58 millió forintért vállalta el – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

A korábban Galvani hídnak is nevezett átkelő négy támasszal épül meg, melyek között a legnagyobb nyílás 220 méteres, a hajózási szélesség pedig minimum 180 méteres lesz.

Tegnap este hír érkezett arról, hogy az Európai Unió a állami nagyberuházásokban látja a koronavírus okozta gazdasági visszaesés egyik megoldását. Ennek elérésére a tagállamok költségvetési eszköztára bővül, a híd projektje is könnyen beleillhet ebbe a körbe.

Kulcsfontosságú a felépítése a budapesti közlekedés szemponzjából

A híd felépítésvel létrejövő, Dél-Pestet, Észak-Csepelt és Dél-Budát összekötő átkelőfolyosó kialakítása jelentős előrelépést jelent a főváros közlekedése, gazdasága és növekedése számára is.

Az új híd, melyen villamos is halad majd, az előzetes hatástanulmányok szerint naponta 55 ezer autóval tehermentesíti a belváros túlzsúfolt hídjait, illetve az Üllői út forgalmát is 6 ezer gépjárművel csökkentheti.

 

Hasonló hírek

Újabb multi jött Magyarországra: ezt ígéri a magyaroknak

Géza

Az adóhivatal nyeri a perek nagy részét

Edit

Közel száz új csuklósbusz kerül a magyar utakra

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------