Főoldal » Ez a kórház egy tetőkerttel rendelkezik, amely évente 3200 kilogramm biozöldséget biztosít a betegeknek – videók
Külföld

Ez a kórház egy tetőkerttel rendelkezik, amely évente 3200 kilogramm biozöldséget biztosít a betegeknek – videók

Három év telt el, és a Bostoni Orvosi Központ betegei és személyzete már élvezhetik az innovatív erőfeszítések előnyeit.

A betegek, különösen a szegények, mind a kórház tetőjén termesztett zöldségek gyógyító tulajdonságait és ízét dicsérik.

Ez egy hatalmas erőfeszítés, amelyben több mint száz önkéntes biztosítja a kert gondozását, és ahol zöldségféléket, paradicsomot, uborkát, sárgarépát, tököt, bordáskelt, babot, padlizsánt és számos gyógynövényt termelnek. Sok olyan ember jön a kórházba, aki szegény és nem biztosított az élelmezése. A kórház ingyenes ételeket biztosít az ilyen emberek számára.

A tetőn lévő talaj szerves, és tejrekeszekbe van elhelyezve. A tetőn lévő két kaptár méhei beporozzák a növényeket és mézet is biztosítanak. Ez a 250 négyzetméter kiterjedésű kert menedéket kínál a méhek számára, ami különösen fontos egy fák nélküli városi terület esetében.

Évente 2300–3200 kilogramm kiváló minőségű zöldséget termelnek. David Maffeo, a kórházi támogatási szolgáltatásokért felelős vezető igazgató szerint az étel gyógyszer, és ez az oka annak, hogy a kórházban növényeket termesztenek.

A legtöbb kórház olyan egészségtelen ételeket szolgál fel, amelyek nem biztosítják a beteg számára szükséges tápanyagokat. A cukorbetegségben szenvedő betegek esetében ez különösen fontos, mert a megfelelő egészséges táplálék hiánya súlyosbítja az állapotukat. Az ilyen betegek gyorsételeket fogyasztanak, mivel az ökológiai termékek drágák és meghaladják a lehetőségeiket.

A tetőkert kezdeményezést 3 évvel ezelőtt indították útjára, hogy friss zöldségek előállításával egészítsék ki a kórház igényeit. Ez volt a módja annak, hogy csökkentsék a költségeket.

Egy speciális komposztáló rendszer biztosítja a talaj folyamatos trágyázását. Lindsay Allen, a kert vezetője válogatja össze a növényeket, amelyek távoltartják a kártevőket és vonzzák a jótékony rovarokat. Allen a tetőkertet egy teljes ökoszisztémának tekinti.

Megtervezett egy módszert a komposzt elkészítéséhez, amihez a kórházban keletkező ételmaradékot is felhasználják. A dietetikusok és az élelmiszer-technikusok ingyenes táplálkozási és főzési órákat kínálnak a betegek családjai számára, és ingyenes kertészeti órákat tartanak.

Kate Sommerfeld, a kórház egészséget befolyásoló társadalmi tényezőket vizsgáló munkatársa elmondta, hogy az ember egészségének 40-60% -át nem klinikai tényezők határozzák meg. Fontos, hogy az egészségügyi ágazat nagyobb figyelmet szenteljen az olyan kritikus kérdéseknek, mint az élelemhez és a lakhatáshoz való hozzáférés.

Címlapkép: ujvilagtudat

bmc.org, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Negyven migráns megszökött a macedón-szerb határon

Edit

McConnell: A képviselőházi szavazás a legtisztességtelenebb eljárás volt

Géza

Rakétákkal lőttek fesztiválozókra az afgán fővárosban, többen meghaltak

Géza