Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez a kórház egy tetőkerttel rendelkezik, amely évente 3200 kilogramm biozöldséget biztosít a betegeknek – videók
Külföld

Ez a kórház egy tetőkerttel rendelkezik, amely évente 3200 kilogramm biozöldséget biztosít a betegeknek – videók

Három év telt el, és a Bostoni Orvosi Központ betegei és személyzete már élvezhetik az innovatív erőfeszítések előnyeit.

A betegek, különösen a szegények, mind a kórház tetőjén termesztett zöldségek gyógyító tulajdonságait és ízét dicsérik.

Ez egy hatalmas erőfeszítés, amelyben több mint száz önkéntes biztosítja a kert gondozását, és ahol zöldségféléket, paradicsomot, uborkát, sárgarépát, tököt, bordáskelt, babot, padlizsánt és számos gyógynövényt termelnek. Sok olyan ember jön a kórházba, aki szegény és nem biztosított az élelmezése. A kórház ingyenes ételeket biztosít az ilyen emberek számára.

A tetőn lévő talaj szerves, és tejrekeszekbe van elhelyezve. A tetőn lévő két kaptár méhei beporozzák a növényeket és mézet is biztosítanak. Ez a 250 négyzetméter kiterjedésű kert menedéket kínál a méhek számára, ami különösen fontos egy fák nélküli városi terület esetében.

Évente 2300–3200 kilogramm kiváló minőségű zöldséget termelnek. David Maffeo, a kórházi támogatási szolgáltatásokért felelős vezető igazgató szerint az étel gyógyszer, és ez az oka annak, hogy a kórházban növényeket termesztenek.

A legtöbb kórház olyan egészségtelen ételeket szolgál fel, amelyek nem biztosítják a beteg számára szükséges tápanyagokat. A cukorbetegségben szenvedő betegek esetében ez különösen fontos, mert a megfelelő egészséges táplálék hiánya súlyosbítja az állapotukat. Az ilyen betegek gyorsételeket fogyasztanak, mivel az ökológiai termékek drágák és meghaladják a lehetőségeiket.

A tetőkert kezdeményezést 3 évvel ezelőtt indították útjára, hogy friss zöldségek előállításával egészítsék ki a kórház igényeit. Ez volt a módja annak, hogy csökkentsék a költségeket.

Egy speciális komposztáló rendszer biztosítja a talaj folyamatos trágyázását. Lindsay Allen, a kert vezetője válogatja össze a növényeket, amelyek távoltartják a kártevőket és vonzzák a jótékony rovarokat. Allen a tetőkertet egy teljes ökoszisztémának tekinti.

Megtervezett egy módszert a komposzt elkészítéséhez, amihez a kórházban keletkező ételmaradékot is felhasználják. A dietetikusok és az élelmiszer-technikusok ingyenes táplálkozási és főzési órákat kínálnak a betegek családjai számára, és ingyenes kertészeti órákat tartanak.

Kate Sommerfeld, a kórház egészséget befolyásoló társadalmi tényezőket vizsgáló munkatársa elmondta, hogy az ember egészségének 40-60% -át nem klinikai tényezők határozzák meg. Fontos, hogy az egészségügyi ágazat nagyobb figyelmet szenteljen az olyan kritikus kérdéseknek, mint az élelemhez és a lakhatáshoz való hozzáférés.

Címlapkép: ujvilagtudat

bmc.org, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

„Véresre verték a diktatúra verőemberei” – Kétségbeesett a budapesti nő: nem tudja, mi lehet a Minszkben élő testvérével

Mazsi

Véletlenül saját szövetségeseiket bombázták le az amerikaiak Afganisztánban (Videó)

info

Terrorfenyegetettség miatt lemondták a következő tüntetést

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------