Image default
Egészség - betegség

Ez a 3 ital sokkal jobban fogyaszt, mint a citromos víz

Te is cit­ro­mos víz­zel igyek­szel fogyni? Nem rossz ötlet, de van még né­hány ital, ame­lyik ha­son­lóan ha­tá­sos. Sőt, akár még job­ban is fo­gyasz­ta­nak, mint a ked­venc reg­geli zsír­égető ita­lod.

Ez a 3 ital sokkal jobban fogyaszt, mint a citromos víz
(Fotó: 123RF)

A citromos víz az utóbbi évek egyik legdivatosabb súlycsökkentő itala.  Ám ha túl sokat iszol belőle, kellemetlen mellékhatásai is lehetnek – épp ezért érdemes időnként más, néha még hatékonyabb fogyókúrás italokra cserélni.

A kávé

Ez a 3 ital sokkal jobban fogyaszt, mint a citromos víz 1
(Fotó: 123RF)

Egy ausztrál vizsgálat szerint a kávé csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség és ez elhízás kockázatát. Mindez a koffeinmentes kávéra is igaz, vagyis a hatás nem a koffeinnek, hanem a klorogénsav nevű antioxidánsnak köszönhető, amely fokozza a szervezet inzulinérzékenységét, így segít kivédeni a testzsír felhalmozódását, ráadásul a vérnyomást is képes valamelyest csökkenteni.

A zöld tea

Ez a 3 ital sokkal jobban fogyaszt, mint a citromos víz 2
(Fotó: 123RF)

A távol-keleti nők fogyókúrás titka nem más, mint a zöld tea. Ez az ital is antioxidáns hatóanyagainak, az úgynevezett katekineknek köszönheti fogyasztó hatását, ezek a vegyületek ugyanis jótékonyan hatnak a zsíranyagcserére, ezen kívül pedig csökkentik a vérzsírszintet, a “rossz” koleszterin szintjét, és a testzsír mennyiségét.

A tiszta víz

Ez a 3 ital sokkal jobban fogyaszt, mint a citromos víz 3
(Fotó: 123RF)

Víz nélkül nincs fogyás! Ám ha eleget iszol ebből a teljesen kalóriamentes italból, később leszel éhes, vagyis egész nap spórolsz a kalóriákkal. Egy német kutató azt is felvetette hogy a hideg víz elfogyasztása önmagában növeli a szervezet energiafelhasználását, ezt azonban még nem sikerült teljes mértékben bizonyítani. Ráadásul, ha nem spórolsz a vízzel, a bőröd is feszesebb, hidratáltabb lesz.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Érvédelem olívaolajjal

Géza

Életet mentett a házi kedvenc (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Felmondott hat altatóorvos is

info