Hirmagazin.eu
Főoldal » Ez a 13 éves fiú egy kisbaba testében rekedt egy különös genetikai rendellenesség miatt
Életmód hírek

Ez a 13 éves fiú egy kisbaba testében rekedt egy különös genetikai rendellenesség miatt

Mindenki szembenéz az életében számos kihívással, viszont egy gyermek, aki valamilyen rendellenességgel születik kifejezetten nehezebb helyzetben van, mint társai. Különösen akkor, ha ez a rendellenesség annyira ritka, hogy még neve sincs, ezáltal életet könnyítő megoldásokat sem fejlesztettek ki rá.

Angus Palmes, aki jelenleg 13 éves, 3200 grammal született, azonban egy kromoszóma rendellenesség miatt megakadt mind a mentális fejlődésben, mind a fizikai növekedésben, így jelenleg 94 cm magas és 15 kg súlyú.

 

A kisfiú kimutatja a dühét a helyzete miatt

Három éves korában Angus megállt a fejlődésben és soha nem tanult meg beszélni. Időnként, amikor nem képes kommunikálni, dühössé válik és megpróbál kárt tenni magában a frusztráció miatt. Az édesanyja ennek ellenére azt állítja, hogy az idő nagy részében egy igazán boldog kisfiú.

Feltételezik, hogy Angus az egyetlen ilyen állapotú gyermek

Annyira ritka ez az állapot, hogy a szakértők azt mondják 1:7 milliárdhoz az esélye, hogy valaki ezzel a rendellenességgel szülessen. Úgy feltételezik, hogy Angus az egyetlen ember, aki ezzel az állapottal él.

Az orvosok nem tudnak semmi konkrétat jósolni

Amikor a kisfiú állapotát azonosították, az orvosok elmondták az anyának, hogy soha nem lesz képes járni. Csodával határos módon, Angus bebizonyította az ellenkezőjét. Ugyan édesanyjától szüksége van némi segítségre, de képes lépéseket tenni. Az orvosok nem állíthatták azt, hogy Angus egész életében gyermek marad, mivel ilyen genetikai rendellenesség még a nyilvántartásban sem szerepel, ezért nincs róla semmilyen előzetes információ. Az egész egy név nélküli hatalmas rejtély.

Ez a 13 éves fiú egy kisbaba testében rekedt egy különös genetikai rendellenesség miatt 1

Egyik genetikai rendellenesség sem egyszerű

Angus és édesanyja szerepeltek a “This Morning” nevű brit beszélgető showban. A nézők nem voltak igazán boldogok azzal, hogy az anya Angus állapotához képest más genetikai rendellenességeket, mint például a Down-szindróma, általánosnak nevezett. Mindannyian tudjuk, mi a Down-szindróma, és annak ellenére, hogy egy ismertebb rendellenességről van szó, nem jelenti azt, hogy a Down-szindrómával születettek élete könnyű lenne.

Angus nonverbális kommunikációt használ

A közönség és a műsorvezetők is nagyon megkedvelték a pezsgő, aktív kisfiút, aki ugyan beszélni nem tud, e kézjelekkel igyekezett felvenni a kapcsolatot a környezetével. A képen látható jel azt jelenti, hogy nagyon jól érzi magát.

Ez a 13 éves fiú egy kisbaba testében rekedt egy különös genetikai rendellenesség miatt 2

Az Egyesült Királyságban több mint egymillió gyerek él valamilyen fogyatékossággal, de Angus az egyetlen, aki ilyen jellegű rendellenességgel született. Valóban minden tekintetben egyedülálló fiú.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

3 gyakran szedett fájdalomcsillapító, ami halláskárosodást okozhat és senki nem tud róla!

Mazsi

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap emlékezett meg Szent II. János Pál pápáról..

Géza

6 ok, amiért érdemes korán beérni a munkahelyedre

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------