Hirmagazin.eu
Főoldal » Exit poll: hétből négy tartományban vezet a jobboldal Olaszországban
Külföld

Exit poll: hétből négy tartományban vezet a jobboldal Olaszországban

Az olaszok többsége igent mondott a parlament létszámának csökkentéséről kiírt népszavazáson, a hét tartományban rendezett helyhatósági választásokon Veneto és Liguria a jobbközép, Campania a balközép kezén maradt, Marchéban és Valle d’Aostában a jobboldal, Toszkánában a baloldal vezet, Pugliában pedig az utolsó szavazatig tart a verseny

– derült ki a hétfőn közzétett exit pollok eredményeiből.

Az Öt Csillag mozgalom (M5S) kezdeményezte referendumon a résztvevők legalább 65 százaléka támogatta a törvényhozás létszámának 945-ről 600-ra csökkentését a RAI közszolgálati televízió exit pollja szerint.

Az M5S azzal indokolta a reformot, hogy az csökkentené a költségeket, és javítaná a parlament működésének hatékonyságát.

Az exit pollok szerint az olasz jobboldali blokknak legalább három tartományban sikerül majd nyernie a hét közül, mindazonáltal úgy tűnik, hogy nem sikerül véget vetnie a mintegy fél évszázados balközép vezetésnek Toszkánában. Utóbbi nagy megkönnyebbülést jelentene a baloldali Demokrata Pártnak (PD), amely – bár Marchéban valóban vesztésre áll – leginkább attól tartott, hogy vereséget szenvedhet a hagyományos bázisának számító Toszkánában.

A jobboldal – benne a Liga – megtartani látszik Venetót és Liguriát, miközben a PD szinte biztosan győzött Campaniában. Pugliában fej-fej mellett van a jobboldal és a PD hivatalban lévő jelöltje. Toszkánában a PD jelöltje 43,5-47,5 százalékkal vezet a Liga 40-42 százalékos támogatással bíró jelöltjével szemben.

Az aprócska Valle d’Aosta saját pártrendszerrel bír. A RAI exit pollja szerint itt a Liga támogatását élvező jelölt vezet. A belügyminisztérium nem végleges adatai szerint a részvételi arány 53,3 százalékos volt, majdnem ugyanannyi, mint öt évvel ezelőtt.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nagyon sötét jövő vár Európára, ha minden így marad

Géza

Meg fog bukni Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök!

Mazsi

Megöltek és feldaraboltak egy 16 éves lányt, mert fizetést mert kérni a munkájáért

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------