Hirmagazin.eu
Főoldal » Évtizedek óta nem látott teret kapott vissza a főváros
Belföldi hírek

Évtizedek óta nem látott teret kapott vissza a főváros

Felújították és megnyílt a látogatók előtt a Szépművészeti Román Csarnoka. Az év legsikeresebb kiállítása lett a Frida Kahló tárlat és bejárták az országot a Seuso-kincsek. A 2018-as év fontos képzőművészeti, kiállítótermi eseményeiből válogattunk.

A pincétől a padlásig megújult a Szépművészeti Múzeum, ez volt az intézmény eddigi legnagyobb rekonstrukciója. A közönség csaknem kétezer négyzetméternyi kiállítóteret kapott vissza, korszerű étterem, kávézó és ruhatár várja a látogatókat. Baán László főigazgató hangsúlyozta: korábban a közönség elől elzárt tereket is megnyitottak novembertől.

A Szépművészeti Múzeum barokk szárnya még zárva van a felújítási munkálatok miatt, az épület egészét nyáron nyitják meg.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlatot 2018 nyarán a Magyar Nemzeti Galéria, a kiállítást több mint 220 ezren látták.

Budapest, 2018. július 5. A Frida Kahlo műveiből rendezett, Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában MTI Fotó: Balogh Zoltán

Több mint 140 ezren látták az országjárásra küldött Seuso-kincseket, a vándorkiállítás leletanyagát június végétől a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatja a közönség.

Idén a Műcsarnok új Nemzeti Szalon sorozata “Kéz-Mű-Remek” címmel a népművészet, a hagyományos paraszti kultúrából merítő kortárs kézművességet mutatta be.

A Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt World Press Photo kiállítás idei különlegessége az volt, hogy nemcsak a világ legjobb sajtófotóit, hanem már multimédiás és mozgóképes sajtóanyagokat is bemutatott, jelezve ezzel az újságírás új műfajainak térnyerését.

36. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében nyílt meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Művészeti és anyagi értékét tekintve is történetének eddigi legjelentősebb kiállítását tartotta 2018 nyarán a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ. A tárlat egy Johannesburgi Művészeti Galéria anyagából válogatta ki az impresszionisták és a modern alkotók kiváló műveit. Több mint ötven remekmű – köztük Monet, Van Gogh, Cézanne és Picassoolajképei, rajzai kaptak helyet a kiállításon.

Nyitókép: Nagy Zoltán
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Orbán Viktor: álomgyilkosság történt az olimpiával

Edit

Magyarország fontos helyet foglal el a török külgazdaságban

Géza

Házkutatás, motozás, lefoglalás a Momentum Mozgalom székházában

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------